• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...

Normal pişmaniye malzemelerinden yapılıp, ek olarak Şanlıurfa isotu eklenerek üretilen isotlu pişmaniye, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Şanlıurfa'da yaklaşık 20 yıldır pişmaniye üretimi yapan Salih Aydoğdu, isotu pişmaniyeyle buluşturarak, bir ilke imza attı.

Aydoğdu, "Şanlıurfa'nın her yerinde acılı biber var. Biz de 'İsotlu pişmaniye yapalım.' dedik. Pişmaniyede isotumuzu görmek istedik. Yaptık ve halkımız da bir yıldan fazladır rağbet gösteriyor. İsotlu pişmaniyemiz ilgi çekiyor. Malzemeleri normal pişmaniyenin malzemeleri fakat acılı biberi katıyoruz. Yapımındaki aşamalar normal pişmaniyedeki gibidir." dedi.

"Önce şaşırdılar, sonra isotlu pişmaniyeden memnun kaldılar"

İsotlu pişmaniyeyi çevre illere de gönderdiğini anlatan Aydoğdu, "İlk etapta acılı pişmaniyeyi tattığınızda tatlılık geliyor, ondan sonra acılık hissediyorsunuz. Halk ilk başta şaşırdı ama tadına baktıktan sonra isotlu pişmaniyeden memnun kaldı. Ürettiğimiz bu isotlu pişmaniyeyi çevre illerimizin hepsine veriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çok beğendim, almadan gitmeyeceğim"

İsotlu pişmaniyenin tadına bakan Koraltan Saygın, "Burada acılı pişmaniye denilince şaşırdım. Acıyla tatlı bir arada olur mu? Muhteşem olmuş. Şanlıurfa isotu dedikleri şey bu olsa gerek. Ben çok beğendim, kesinlikle almadan gitmeyeceğim." şeklinde konuştu.

Tatlıyla acının birleşmesiyle güzel bir pişmaniyenin ortaya çıktığını ifade eden Gürkan Boztepe ise isotlu pişmaniyenin çok şaşırtıcı bir ürün olduğunu ve çok beğendiğini söyledi.  (Hüseyin Sayhar - İLKHA)