• DOLAR 32.555
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2436.893
  • ...
"Yeni Teşvik Sistemi İş Dünyasının Can Simidi Olacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-AKParti Medya Başkanı Keskin, yaptığı yazılı açıklamada yeni teşvik sistemini değerlendirdi.

 

Yeni teşvik sisteminin iş dünyasının can simidi olacağını söyleyen Keskin, "Teşvik sisteminin asıl amacı; az gelişmiş bölgelere sağlanan yatırım desteklerinin artırılması, bölgesel gelişmişlik farklılıklarının giderilmesi, destek unsurlarının artırılması ve yatırımcılara aşırı maliyetler karşısında destek olunması içindir.Yeni sistem, birçok yatırımcıya ayrı bir heyecan ve çalışma azmini de beraberinde getirmiştir. Kalifiye ve ara eleman sıkıntısını yaşayan sektörlerde artık ücret yükü ile birlikte aşırı bir maliyet unsuru olan sigorta ve vergi yükünü de devlet karşılayacaktır" dedi.

 

Bingöl' ünde İçinde Bulunduğu 6.Bölge Çok Önemli

Bingöl'ünde içinde bulunduğu 6.bölgenin çok önemli olduğunu kaydeden Keskin, "Geçen Hafta Başbakanımız tarafından açıklanan yeni teşvik paketinde, özellikle iller arasındaki gelişmişlik durumları dikkate alınarak bölgesel bağlamda yapılan açılımlar yatırım ve istihdamın artırılmasında önemli bir ivmeye sahip olacaktır.Daha çok emek yoğun sektörlerde ücretler üzerindeki vergi ve sigorta prim maliyetlerinin büyük bir bölümünün hazine tarafından karşılanıyor olması, Bingöl gibi az gelişmiş illerin piyasa ekonomisine olumlu bir katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

 

2023 Hedefi İçin Önemli Bir Pakettir
Yeni teşvik sisteminin 2023 hedefi için önemli bir paket olduğunu belirten Keskin, "Yeni teşvik paketinde 6. bölgede KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi ve faiz desteği gibi yatırımlarda öne çıkan önemli maliyet unsurlarının desteklenmesi gibi uzun vadeli bir destek söz konusudur. Yatırımcılarımız yeter ki yatırım fikirlerini ve düşüncelerini hayata geçirsinler, her türlü zorunlu giderlerin karşılanmasında devletimiz onların yanında ve maliyetlerinin önemli bir bölümünü de karşılamaktadır" dedi.

 

Bingöl 15 İl İle Birlikte 6.Bölgede
Keskin, şunları kaydetti:
"Doğu ve Güneydoğu illerinin gelişmişlik düzeyleri dikkate alınarak daha önceki teşvik paketlerinde 5. bölgede yer alan birçok il, yeni oluşturulan sistem ile 6.bölge olarak daha avantajlı ve cazip duruma getirildiler. Organize Sanayi Bölgeleri ile diğer yerlerde yapılan yatırımlar arasında belirgin farklılıklar olsa da özellikle ücretler üzerindeki aşırı maliyet unsurlarının 10-12 yıl ile destekleniyor olması, işadamlarımızı ve yatırımcılarımızı daha çok yatırım ve istihdam sağlamaya teşvik edecektir."

 

Türk Ticaret Kanunu Yürülüğe Giriyor
Türk Ticaret Kanununa da değinen Keskin, kanunun 1 Temmuz 2012 tarihi itibari ile yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, "1Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan TTK, sermaye şirketlerinin günün şartlarına uygun hale getirilmesi için bir revizyon ve tadilat gereksinimini de beraberinde getiriyor. Klasik şirket anlayışından soyutlanıp, daha ileri ve çağın gereklerine uygun hale gelmek için yeni bir dönem başlıyor. Sermaye şirketlerinin yapısal ve kurumsal yönünden yeniden şekillendirilmesi için 01 Temmuz kurumsallaşmak açısından bir milat olacaktır. Teşvik paketinin renginin belli olması ile birlikte işgücü piyasasında da önemli bir hareketliliğin olacağını da şimdiden kestirmek mümkündür" şeklinde konuştu.
(Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir