• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
G.Osetya Seçimlerini Eski KGB Başkanı Kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gürcistan`ın ayrılıkçı bölgesi Güney Osetya`da, mahkeme kararı ile iptal edilmesinin ardından yenilenen Cumurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, bölgenin eski KGB lideri Leonid Tibilov galip geldi. Tibilov, Tiflis yönetiminin tanımadığı seçimlerde, sandıkların yüzde 100`ünden çıkan sonuçlara göre oyların yüzde 54`ünü alarak Güney Osetya`nın yeni lideri oldu.

Tibilov`un ofisinden yapılan açıklamaya göre, ombudsman David Sanakoyev ise yüzde 43`te kaldı. Merkez Seçim Kurulu, yüzde 67`si açılan sandıklardan Tibilov`un yüzde 55,76 oy aldığını açıkladı. Rusya Merkez Seçim Kurulu, Pazar günü Güney Osetya`da yapılan seçimlerin adil olduğunu açıkladı. Avrupa Birliği ve ABD ise seçim sonuçlarını tanımayacağını bildirdi.

Kremlin karşıtı duruşu ile bilinen Alla Cioyeva, 27 Kasım seçimlerini önde tamamlamış, ancak mahkeme kararı ile sonuçlar iptal edilmişti. Cioyeva, başlangıçta muhalif gösteriler organize etse de sağlık nedeni ile eylemlerini sürdüremedi. Cioyeva da seçim sonuçlarını tanımayacağını açıklamıştı.

Ağustos 2008`de Rusya ve Gürcistan arasında yaşanan savaşın merkez üssü olan bölgede iki dönem Cumhurbaşkanlığı görevini sürdüren Eduard Kokoyti, anayasal olarak üçüncü dönem seçimlere katılamadı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir