• DOLAR 32.505
  • EURO 34.594
  • ALTIN 2501.309
  • ...
Ruhani`den ABD`ye: Siz kim oluyorsunuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun İran'ı tarihteki en sert yaptırımlarla tehdit ettiği konuşmasına İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den yanıt geldi. Ruhani, "Siz kim oluyorsunuz da İran ve dünya hakkında karar alıyorsunuz?" diye sordu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun ABD'nin yeni İran politikası ve yapılacak yaptırımlara dair açıklamalarına tepki gösterdi.

Pompeo'nun tehditler eşliğinde Tahran tarafından kabul edilmesi mümkün olmayan taleplerini sıralamasının ardından Ruhani, ''Sen kim oluyorsun da İran ve dünya adına karar veriyorsun, sen kim oluyorsun da nükleer konusunda İran ve dünyaya ne yapıp yapmayacağını söylüyorsun. Daha düne kadar casusluk merkezindeki kişi şimdi dışişleri bakanı olmuş. Ne yapılması gerektiğine karar veriyor.'' diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, ABD'nin İran'dan taleplerini içeren 12 maddelik bir liste açıklamış, İran'a karşı "eşi benzeri görülmemiş finansal baskı" ve "tarihteki en güçlü yaptırımların" uygulanacağını söylemişti.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de ABD'ye Twitter'dan şu tepkiyi gösterdi: ''ABD'nin diplomasi oyunu, eski alışkanlıklara geri dönmekten ibaret: Yolsuzluğuyla müsemma özel çıkarların dayatması altında, başarısız politikalar ve sanrılar tarafından esir alınmış halde, aynı yanlış tercihleri tekrarlıyor ve dolayısıyla aynı hastalıklı sonuçları elde edecek.'' (İLKHA) 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir