• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ

Kocaeli Ticaret Odası`nda düzenlenen ‘Kobi-Gel Gelişim Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı`nda programın detayları imalat sanayi sektörü temsilcilerine anlatıldı. İmalat sanayiinde KOBİ`lerin desteklenmesi için KOSGEB tarafından hayata geçirilen “KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı 2018 / 01 İllerde Rekabet Avantajına Sahip İmalat Sanayi Sektörlerinin ve Yazılım Sektörünün Rekabet Gücünün Geliştirilmesi” proje teklif çağrısı başvuruya açıldı. Destek programından daha fazla KOBİ`nin yararlanması için toplantı düzenleyen Kocaeli Ticaret Odası, destek programının detaylarını imalat sanayi temsilcileriyle paylaştı.

BAŞVURU YAPABİLECEK NACE KODLARI

KOTO Şaban Sarıgülle Eğitim Salonu`nda gerçekleşen toplantıda konuşan KOSGEB KOBİ Uzmanı Yasin Karaoğlu, proje teklif çağrısının hedef kitlesinin, tüm illerdeki NACE kodları 21, 26, 30.3 olan yüksek teknolojili imalat sanayi sektörü KOBİ`leri ve tüm illerdeki yazılım sektörü KOBİ`leri olduğunu vurgulayarak Kocaeli`nde başvuru yapabilecek NACE kodlarını ise şöyle açıkladı; “25; Makine ve teçhizat hariç, fabrikasyon metal ürünleri imalatı, 28; Başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, 24; Ana metal sanayi, 26; Bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı, 22; Kauçuk ve plastik ürünlerin imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ`ler.”

1 MİLYON TL`YE KADAR DESTEK

KOBİ Uzmanı Karaoğlu, “Destek oranı tüm bölgeler için %60`tır. Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL`ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL`ye kadar geri ödemeli (teminat karşılığı) olmak üzere toplam 1.000.000 TL`ye kadar destek verilebilecektir” dedi.