• DOLAR 32.601
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2506.178
  • ...
Aydın Gök Batman`dan bağımsız milletvekili adayı oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Partisinden istifa eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, 24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Batman'dan bağımsız milletvekili adayı oldu.

24 Haziran'da yapılacak olan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Batman'dan bağımsız milletvekili adaylığı için resmi başvurusunu yapan Gök'e başvuru sırasında HÜDA PAR genel başkan yardımcıları Abdurrahman Cens, Cemal Çoban, Genel İdare Kurulu Üyesi Serkan Ramanlı, İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz ve partililer de eşlik etti.

Resmi başvurunun ardından açıklamalarda bulunan Gök, HÜDA PAR genel başkan yardımcılığı görevinden bugün istifa edip 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde partisinin kararı doğrultusunda Batman'dan bağımsız milletvekili adayı olduğunu söyledi.

"Gönül isterdi ki 5 aday ile seçime girelim"

Seçim barajından dolayı bağımsız olarak seçime gireceğini vurgulayan Gök, "Partimin kararı doğrultusunda 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde memleketim olan Batman'dan bağımsız milletvekili adayı oldum. Gönül isterdi ki birbirinden değerli 5 aday ile birlikte HÜDA PAR olarak Batman'da seçimlere girelim. Maalesef seçim barajı nedeniyle bunu yapamıyoruz." dedi.

"Rabbim hayırlara vesile kılsın"

Seçim barajının haksız bir uygulama olduğunu aktaran Gök, "Daha önce yüzde 10 seçim barajı mecliste koalisyonlara muhtaç olmayalım diye, yönetimde istikrar olsun diye konulmuş bir uygulamaydı. Fakat yeni cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte koalisyonlara muhtaç olma diye bir durum söz konusu değildir. Çünkü yeni sistemde seçilecek olan cumhurbaşkanı kendi kabinesini kendisi oluşturacak. Neticede böyle bir risk yok ama buna rağmen haksız ve seçmenin iradesine ipotek olan seçim barajını kaldırmadılar. Biz de istişarelerden sonra, partimizin kararı doğrultusunda, memleketim Batman'da bağımsız milletvekili adayı oldum. Hem partim için hem Batman'ımız için Rabbim hayırlara vesile kılsın." diye konuştu.

"Batmanlı hemşerilerimden destek bekliyorum"

Batman halkının desteğini beklediğini belirten Gök, son olarak şunları söyledi: "HÜDA PAR'a teveccüh çok fazladır. Şu anda biz onu görüyoruz. Partimiz bağımsız aday olarak beni destekliyor. Batmanlı hemşerilerimden hem destek hem de dua bekliyorum. İnşallah beni mahcup etmeyeceklerdir." (Mehmet Fatih Akgül/Mehmet Sait Çelik-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir