• DOLAR 32.602
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2501.223
  • ...

Viranşehir'e mercimek hasadı için çevre il ve ilçelerden gelen mercimek biçme makinası sahipleri, mazot fiyatlarının yüksekliğinden şikayet ederek yetkililerin yüksek fiyatlara çözüm bulmasını istediler.   

Mercimek hasadı için ilçeye biçme makinalarıyla gelen çiftçiler, hasadın başladığını ancak fiyatların kendilerini memnun etmediğini dile getirdiler.

Mercimek biçme makinası ilçeyi mesken tutan çiftçiler, susuz yetişen mercimekleri biçmeye başladıklarını söylediler. İlçeye geç gelen biçme makinası sahipleri ise Mardin yolu üzerinde bulunan boş arazide konakladılar.

Yakıt fiyatının yüksek olduğundan yakınan mercimek biçme makinesi sahibi Nezir İrgiçi, "Bizler Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden buraya geldik, 4 gündür buradayız. İşler henüz başlamadı tek tük yapılan ilerde çok ucuza yapılıyor. 50 dünümde aldığımız para 800 TL'dir. Mazot çok pahalı, mazota yaklaşık 750 TL veriyoruz. Sadece giderimiz mazot yalnız değil, bizler 2-3 kişi çalışıyoruz. Makinenin arizalarını da eklersek çok zarar ediyoruz. Yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz." dedi.

Mazot fiyatının yüksekliğinden şikayet eden Bekir Aktimur, "4-5 gündür burada oturuyoruz. Mazotun pahalığından dolayı mercimek biçmesi için tarlalara çıkamıyoruz. Gittiğimizde kâr zararı çıkarmıyor. Yetkililere buradan sesleniyorum. Pahalı olan mazota bir çare bulsunlar bizlerde biraz rahat edelim.

(Sabri Acet-İLKHA)