• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Trump`un yeni kaos planı:"Filistin Devleti!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerikan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyarak Ortadoğu'yu büyük bir kaosa sürükleyen ABD Başkanı Donald Trump, Ortadoğu'da dengeleri bir kez daha işgalci siyonist israil lehine değiştirecek yeni planının hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi.

Trump yönetiminin "Filistin-israil Barış Planını" adını verdiği ve bir süredir üstünde çalıştığı bir planın olduğunu açıklayan Associated Press haber ajansı, planın, Ramazan ayından sonra, Haziran ayı ortasında Trump tarafından açıklanacağını açıkladı.

5 ayrı Amerikalı diplomattan bilgi aldığını yazan AP, Trump'ın damadı Kushner ve Ortadoğu barışından sorumlu danışmanı Jason Greenbaltt tarafından hazırlanan metnin tamamlandığını açıkladı.

Küreci kahinler ve darbeci Sisi planın içinde

Ortadoğu'nun yeniden büyük bir kaos ve şiddet ortamına girmesi anlamına gelen planın duyurulmasının ardından Trump ile beraber cam küre etrafında toplanan üç Körfez ülkesi devlet yetkililerinin ve Mısır'ın darbeci lideri Sisi'nin, harekete geçeceğini belirten Amerikalı diplomatların, bu süreçte Filistin ve siyonist rejim ile pazarlıklara başlanabileceğini söyledikleri belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'un talebini reddetti

Plana Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dâhil edilmesi için Trump'tan Erdoğan'la telefon görüşmesi talep edildiği ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu talebi ret ettiği belirtildi.

Planı manşetine taşıyan israilli Jerusalem Post gazetesi, söz konusu Arap liderler arasında Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in bulunduğunu yazdı.

Muhammed Dahlan yine devrede

FKÖ lideri Mahmut Abbas'ın planı boykot etme ihtimalinin de değerlendirildiği haberde, böyle bir durumda ABD'nin, Abbas'ın yerine geçebilecek farklı adaylar üzerinde çalıştığını ve şimdiye kadar Muhammed Dahlan dâhil 5 aday üzerinde yoğunlaştığını yazdı.

Mescid-i Aksa tamamen israilde olacak

Plana göre sınırlı bir şekilde kurulacak olan Filistin devletinin başkentinin Doğu Kudüs'teki Ebu Dis olacağını yazan Mossad'a yakınlığıyla bilinen Debka haber sitesi ise Trump'ın kaos planının detaylarını şöyle açıkladı.

- Plana göre, Doğu Kudüs'ün Arap mahalleleri Filistin'e bağlansa da Mescid-i Aksa'nın yer aldığı Eski Şehir'in denetimi tamamen israilde olacak.

- Kurulacak Filistin devleti, Batı Şeria'nın yarısı ile Gazze'den oluşacak.

- İşgalci israil, Batı Şeria ve sınırların güvenliğini üstlenecek.

- Batı Şeria'nın Ürdün Vadisi bölgesi israilin hakimiyetinde olacak.

- Filistin devletinin başkenti Ebu Dis olacak.

- Filistin'deki camilerin yönetimini Ürdün üstlenecek.

- Gazza Şeridi, Hamas'ın silah bırakması durumunda Filistin devletine dahil edilecek.

- Filistinli mültecilere geri dönüş hakkı tanınmayacak, ancak tazminat için uluslararası bir mekanizma oluşturulacak.

- Trump'ın planı ile birlikte israil, yeryüzündeki Yahudilerin devleti olarak tanınacak. (Fikret Özkan - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir