• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Türkiye ve dünya gündemi - 21 Mayıs 2018
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için siyasi parti genel merkezleri, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini en geç saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna verecek.

2- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Konferans Salonu'nda, "Liman Tek Pencere Sistemi" protokol imza törenine katılacak.

3- TÜİK, nisan ayı yurt dışı üretici fiyat endeksini açıklayacak.

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile Beşşar Esed rejiminin saldırı ve ablukasındaki bölgelerde durum takip ediliyor.

5- FETÖ davaları

- Akıncı Üssü darbe davasında 473 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda devam edilecek.

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 155 sanığın yargılandığı davaya, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda devam edilecek.

- Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki eylemlere ilişkin davanın görülmesine, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki salonda devam edilecek.

- Darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin davada 87 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

- 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz'da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgali ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin katledilmesine ilişkin 14'ü eski polis 117 sanığın yargılanmasına İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi"nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam edilecek.

- Darbe teşebbüsünde Atatürk Havalimanı'nın işgal girişiminde bulunulması ve burada çıkan olaylarda 2 kişinin katledilmesine ilişkin 159 sanığın yargılanmasına İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam edilecek.

- İzmir'de FETÖ lideri Fetullah Gülen'in aralarında bulunduğu 280 sanığın yargılandığı darbe girişimi davası görülecek.

- İzmir'de "askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin FETÖ'nün TSK içerisindeki üyeleri hakkında açılan davada 102 sanığın yargılanması sürecek.

- FETÖ'nün Bolu'daki emniyet yapılanması davasında 73 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

- Darbe girişimi sırasında 5. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki eylemleri ilişkin davada 36 sanığın yargılanması sürecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir