• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Elazığ`da Ramazan denetimleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ ilinde faaliyet gösteren, Ramazan paketi hazırlayıp satan işletmelerin ve et ile et ürünleri satan işletmelerin denetimi İl Müdürü Turan Karahan, Gıda ve Yem Şube Müdürü Cemal Çetinkaya, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü teknik elemanları eşliğinde gerçekleştirildi.

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yapılan denetimlerde, Ramazan kolisi hazırlayıp satan işletmelerin uyması gereken kurallar ile ilgili gerekli bilgilendirilmeler yapıldı. Ramazan kolisine giren gıda maddelerinin son tüketim tarihi veya tavsiye edilen tüketim tarihinin geçmemiş olması gerektiği, kolide olan gıda maddelerinin hepsinin üzerinde her bir ambalaj bazında etiket olmasına dikkat edilmesi hususunda bilgilendirme yapıldı. Etiket bilgilerinin ise Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği'nde belirlenen esaslara uygun olması gerektiği konusuna dikkat çekildi. 

Vatandaşlara hazırlanan Ramazan Kolileri için kontrollerin devam edeceğini belirten Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan "Ramazan ayı dolayısı ile vatandaşlarımız tüketime biraz daha ağırlık veriyor. Ekip arkadaşlarımızla beraber rutin olarak yaptığımız denetimleri Ramazan ayında da arttırarak devam ediyoruz. Denetimler gıda ve gıda ile temas eden bütün imalathanelerde, toptan ve perakende satış yerlerinde yapılıyor. İlimizde mevcut olan market zincirlerini denetleyerek problem varsa işletme sahiplerini uyarmak, yoksa da tebrik etmek üzere buradayız. Ramazan ayında marketler ihtiyaç sahiplerine yönelik gıda kolileri hazırlıyor. İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi olarak, kolideki paketlerin tüketime uygun olup olmadığını kontrol ederek vatandaşlarımızın, kaliteli ve sağlıklı ürünler tüketmelerini sağlıyoruz. Yapmış olduğumuz incelemelerde de hiçbir sorunla karşılaşmadık. Göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı işletme sahiplerine teşekkür ediyorum. Denetimlerimiz Ramazan ayı boyunca devam edecek." dedi.

Denetim yapılan işletme sahipleri ise; ziyaretlerinden dolayı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Gıda ve Yem Şube Müdürü Cemal Çetinkaya ve teknik personele teşekkür ederek, işletmeler olarak Elazığ halkına sağlıklı ürünler sunmaya devam edeceklerini söylediler. (Murat Polat-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir