• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Ergani`de Onbinler Muhammedi Sevdada Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu öncülüğünde Ergani Kardeş-Der tarafından onbinlerin katılımıyla kutlu doğum etkinliği düzenledi. Katılımcılar etkinlik yerine saatler öncesinden geldi. Öğle namazı cemaatle etkinlik yerinde kılındı. Program boyunca coşku hiç düşmezken, birçok katılımcı kendinden geçti, birçoğunun cezbeye geldiği görüldü.
 
Etkinlikten önce Ergani Kardeş-Der başkanı Hasan Haksever kısa bir giriş konuşması yaptı. Haksever, Resulullah`ın hayatından kısa kesitler aktardı.
Ergani otogarında gerçekleştirilen etkinlik 13.30`da Abdulkadir Burak Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Peygamber Tüm İnsanlığa Bir Rahmettir
Kur`an-ı Kerim tilavetinden sonra Osman Tayfur, Kürtçe bir konuşma yaptı. Tayfur; "Allah`u Teala biz insanlara tarih boyunca peygamberler göndermiştir. Peygamberlerin peşinden gidenler üstün olmuşlar, peygamberin izinden gitmeyenler zelil olmuşlardır. Bizim için tek önder Resulullah`tır. O, Bilal`i, Habbab`ı özgürleştirmiştir. Mustazaf ve mazlumlar onunla özgür kaldılar. O`nun dostu kimsesizler ve mazlumlar; düşmanları da zenginler ve şımarıklar olmuşlardır.
 
"O, dünya ve ahiret için gönderilmiştir. Eğer onun yolundan gider, ona uyarsak kurtuluşa erer ve yeryüzünün varisleri oluruz. Onun sünnetine sarılalım, Zira O, bütün insanlığa rahmettir. Resulullah`ın gelişiyle bütün mahlûkat hayat buldu. Kız çocukları onun gelişiyle yaşam hakkı kazandılar. İnsanlık onunla azat oldu, canlandı" dedi.
 
Osman Tayfur Hoca`nın konuşmasından sonra Çetin ve Ersin`in birbirinden güzel ilahiler seslendirdiler. İlahi sanatçısı Hikmet`in okuduğu Mevlid büyük bir coşkuyla dinlendi. Mevlid sırasında birçok katılımcının kendinden geçtiği ve cezbeye geldiği görüldü. Katılımcılar Mevlide salâvat ve tekbirlerle eşlik etti.
 
Resulullah İnsanlar İçin Kurtuluş Reçetesidir
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan eğitimci Adnan Akgönül, Türkçe bir konuşma yaptı. Adnan Hoca; "Resulullah tüm insanlar için kurtuluş reçetesidir. Medine`ye geldiğinde herkes onu evine almak istemiştir. Sahabeler adeta; Ya Resulallah, biz evimizdeki bütün putları kırdık. Biz sadece seni ve getirdiğin davayı evlerimize, sokaklarımıza taşıdık. Evlerimiz imanla dolmuştur, demişlerdir. Bizler de evlerimizi, sokaklarımızı Hz Muhammed`in (sav) sünnetiyle donatalım ki, evlerimiz Medine gibi olsun. Bir belde Allah (cc) ve Resulünün davasının yaşadığı bir yer olursa, Resulullah o beldeyle mahşerde gıpta edecek" şeklinde konuştu.
 
Sahabelerin hayatlarından örnek veren Akgönül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Resulullah Medine`ye gelince herkes onu hoşnut etmek için beraberinde hediye getirmiştir. Ümmü Süleym Resulullah`a getirecek bir şey bulamayınca evladı Enes`i yanına alıp Resulullaha gelmiş ve Ya Muhammed, benim sana hediye edecek bir malım-mülküm yoktur. Bu evladım Enes`i sana getirdim. Senin hizmetini yapsın, demiştir. Enes, Resulullah`ın yıllarca yanında bulunmuş ve ben Resullulah`ın yanında bulunduğum süre boyunca ondan en ufak bir azarlama ve şikayet işitmedim demiştir. Bizler de kendi çocuklarımızı Resulullah`ın terbiyesini alması için camilere, hayırlı işlere adamalıyız."
 
Akgönül`ün konuşmasından sonra ilahi sanatçıları Hikmet ve Aytaç seslendirdikleri ilahilerle katılımcıları coşturdu. Akabinde kutlu doğum münasebetiyle çekilen salâvat, hatimler ve okunan Ya-Sin`ler katılımcılarla paylaşıldı.
 
Kardeş-Der başkanı Hasan Haksever etkinliğin sonunda katılımcılara, minibüs kooperatiflerine, basın mensuplarına, belediyeye, etkinlikte görev alanlara teşekkür etti.
 
Kutlu doğum etkinliği M. Emin Buran`ın yaptığı kapanış duasıyla son buldu.
(Veysi Buran - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir