• DOLAR 32.602
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2498.144
  • ...
Yaklaşık 3 milyon insanı zehirleyecek uyuşturucu ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri sınırında PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 2 sığınağın tahrip edildiği ve 2 milyon 829 bin insanı zehirleyecek bir ton uyuşturucu maddenin ele geçirildiği belirtildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri mülki sınırları içerisinde, 17 Mayıs 2018 Perşembe günü başlayan operasyonun 19 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 23.00 itibariyle tamamlandığı ifade edildi.

Açıklamada, "BTÖ mensuplarınca kullanılan 2 adet sığınak ve bir adet doğal mağara tespit edilmeyi müteakip, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiş, icra edilen temas aramasında tespit edilen 50 kilogram Amonyum Nitrat maddesi Mayın/EYP Tespit ve İmha Timi (METİ) tarafından yerinde tahrip edilmiştir." denildi.  

Bir ton 178 kilo uyuşturucu ve 508 bin kök keneviri ele geçirildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında, icra edilen temas ve adli arama faaliyetleri neticesinde; 26 ayrı noktada piyasa değeri 170 milyon 646 bin 100 TL olan bir ton 83 kilo toz, 178,15 kilo kubar olmak üzere toplam bir ton 261,15 kilogram esrar maddesi ve 508 bin 737 kök kenevir bitkisi tespit edilmiştir.  Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince esrar maddeleri muhafaza altına alınmış, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip, yerinde imha edilmiştir. Ele geçirilen ve imha edilen uyuşturucu maddenin günlük kullanım değerleri göz önüne alındığında, bir günde toplam 2 milyon 829 bin 95 bireyin uyuşturucu maddeden zehirlenmesinin önüne geçilmiştir."   

Son olarak açıklamada, "Yol kontrol ve adli  arama  faaliyetleri  neticesinde; geçici olarak teşkil edilen yol kontrol ve arama noktalarında görevli Jandarma personeli tarafından, 755 şahıs  ve  215 aracın Jandarma Asayiş Bilgi Sistemi (JABS) marifetiyle, KİHBİ, UYAP ve ASAL sorgulamaları yapılmış, operasyon bölgesi  içerisindeki 25 konut ve eklentisinde yetkili makamlardan alınan karar uyarınca adli arama faaliyeti gerçekleştirilmiş, 12 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır." denildi. (Emrah Deniz-İLKHA)   




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir