• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
Kozluk`ta Muhammed`in Yarenleri Meydanlara Akın Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Her sene büyük bir coşku ve büyük bir heyecanla beklenen ve her yıl daha da coşkulu bir şekilde kutlanan Peygamberimizin Kutlu Doğumu, bu yılda Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Kozluk İlim-Der tarafından bir mevlit etkinliği kutlandı.
 
Kozluk futbol sahasında hava muhalefetine rağmen saat13.30`da başlayan programa halkın yoğun bir katılımının olduğu gözlendi. Program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Aşrı Şerifin ardından kürsüye çıkan İlim-Der Yönetim Kurulu Üyesi Seyithan Aksoy kısa bir açılış konuşması yaptı.
 
Aksoy konuşmasında, "Selam olsun sizlere Ey Muhammed aşıkları hepiniz bu nurlu doğum etkinliğine hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Sizin Hz. Muhammed`e olan bu sevgi ve coşkunuz Kozluk için bir gurur kaynağıdır. Rabbim bizleri Peygamberine yakışır bir ümmet kılsın ve bizleri kıyamet gününde livayı Hamd sancağı altında birleştirsin inşallah.`` dedi. Aksoy`un kısa açılış konuşmasının ardından Mücahit Tufan, İsmail Tufan ve Ahmet Arı`nın okuduğu Mevlid-i şerif ile katılımcılar duygusal anlar yaşadı.
 
Programın akışı içerisinde konuşmacı olarak kürsüye çıkan Kuran Nesli Platformu Başkanı M.Ali Altun ise Kürtçe yaptığı konuşmasında,``Ey Peygamber Sevdalıları bugün bazı kötü insanların kalbine korku ve velvele girmiştir. İnsanlıktan nasibini almamış bazı insanlar korkuya kapılmışlardır. Çünkü onlar Müslüman kızların ve Müslüman erkeklerin Hz. Muhammedi tanımalarını istemiyorlar. Onlar mazlumları Hz Muhammed`in (a.s) davasına katılmalarını istemiyorlar." şeklinde konuştu.
 
Hz. Muhammed`den Başka Rehber Ve Önder Kabul Etmiyoruz
Hz. Muhammed`den başka rehber ve önder kabul etmediklerini dile getiren Altun, "Bugün bu meydanda bulunan Peygamber Sevdalısı Kozluk halkı bütün dünyaya ilan ediyor ki bizler Hz Muhammed`ten başka rehber ve önder kabul etmiyoruz. Ve yine ilan ediyorlar ki biz Hz. Muhammed`in davasından başka bir dava ve yolu da kabul etmiyoruz." dedi.
Konuşmanın ardından Cizre ilahi grubundan Sefer ve Salih`in okuduğu coşkulu ilahi ve marşlarla meydanda bulunan halk kendinden geçti. Okunan ilahilerin ardından İsmail Doyar, Zeynep Arı ve İbrahim Bala`nın okuduğu ilahi ve şiirler programa ayrı bir renk kattı.
 
Avrupa İslama Gebedir
Okunan şiir ve ilahilerin ardından programa konuşmacı olarak katılan Diyarbakır Cami-Der Başkan Yardımcısı Muzaffer Karavil Türkçe yaptığı konuşmasında,"Üstad Bediüzzaman`a Avrupa`yı sordular Üstad şu cevabı verdi Avrupa İslam`a gebedir. Üstad hakikaten doğru demiştir. Bugün Avrupa`da milyonlarca insan akın akın İslam`a girmektedir ve bu İslamlaşma kafirlerin despotların uykularını kaçırmakta ve onları bir hayli rahatsız etmektedir" şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında insanlara izzeti ve şerefi verenin İslam dini olduğuna vurgu yapan Karavil Hz. Ömer`in (a.s) hayatından kesitler sundu.
Konuşmanın ardından tekrar sahneye çıkan Cizre İlahi gurubunun okuduğu marş ve ilahilerle aşka gelen Muhammed aşıkları ilahiler eşliğinde düğün oynadı.
Program saat 16.00`da M. Ali Altun`un okuduğu dua ile sona erdi. (Çetin Doyar/İsmail Tufan-İLKHA)
 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir