• DOLAR 32.52
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2433.92
  • ...
Gaziantep Akbayır Köyünde Kutlu doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-Peygamber Sevdalıları tarafından Gaziantep`in köylerinde ilk defa kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Gaziantep Merkeze bağlı Akbayır köyünde kutlu doğum coşkusu yaşandı.

Etkinlik, bugün saat 13.00`te köy meydanında "Kur`anı Kerim Güzel Okuma Yarışması"ında Türkiye ikincisi gelen Hafız Muhammed Hadioğlu`nun seslendirdiği Kur`anı kerim tilavetiyle başladı.

Kur`an tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan köy imamı Cafer hoca, Nisan ayının Resulullahın anılması sebebiyle önemli bir aya dönüştüğünü belirterek; bu tür etkinliklerin Müslümanlarda kardeşlik duygusunu pekiştirdiğini söyledi.

"Peygamber Gülleri Çocuk İlahi Grubu"nun seslendirdiği mevlit ve ilahilerden sonra programa konuşmacı olarak katılan eğitimci Muhammed Eroğlu, Peygamberlerin insanlığın kurtuluşu için ağır sorumluluklar yüklenen ve bunun getirdiği meşakkate sabreden seçkin insanlar olduğuna vurgu yaptı.

Hz. Muhammed`in (S.A.V.) hayatından örnekler veren Eroğlu, peygamberlerin son halkası olan Hz. Muhammed`in (s.a.v.) alemlere rahmet olarak gönderildiğini belirtti. Eroğlu, "Kim Allah`ı istiyorsa, kim ahiret gününe inanıyorsa, kim Allah`ın istediği erdemli bir hayatı istiyorsa, günahtan, çirkeften haramlardan uzak bir hayat istiyorsa Hz Muhammed`e (s.a.v.) baksın. Onun dışındakilere bakmasın." dedi.

Yaklaşık iki saat süren program, İnzar ilahi grubunun seslendirdiği ilahi ve naatlardan sonra Kur`an tilavetiyle son buldu. (Şefik Mert-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir