• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Vali Karaloğlu, Deprem Konutlarında İncelemelerde Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Dağönü, Özkaynak ve Topaktaş Köyü'ndeki depremzede vatandaşlar için yaptırılan çelik konstrüksiyonlu konut ve ahırların yapımı devam ediyor. Vali Münir Karaloğlu ve Yardımcısı Atay Uslu ile birlikte Erciş yolu üzerinde bulunan Topaktaş Köyü'nde incelemelerde bulundu. Acil Afet ve Durum Müdürü Cafer Giyik, TOKİ yetkilileri ve yüklenici firma temsilcisinin karşıladığı Karaloğlu, yapımı tamamlanan örnek konutta incelemelerde bulunarak, proje üzerinde yetkililerden bilgi aldı.

 

Vali Karaloğlu, TOKİ tarafından yapılan ihalede odaların yer zeminine kaplanan halıfleksin yerine laminat parke döşenmesini istedi. Yüklenici firma yetkililerine konutların mayıs ayı sonuna kadar teslim edilmesini isteyen Karaloğlu, yapımı devam eden inşaatlardaki incelemelerini tamamladıktan sonra buradan ayrıldı.

 

TOKİ'nin depremden hemen sonra yapığı ihale ile çelik konstrüksiyonlu afet konutlarından Dağönü köyüne 75 köy evi, 75 ahır ile köy konağı ve cami, Özkaynak köyüne 50 köy evi, 50 ahır ile köy konağı ve cami, Topaktaş köyüne de 100 köy evi, 100 ahır ile köy konağı ve cami yapılacağı belirtildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir