• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Adana`da Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Hz Muhammed`in (sav) Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle tüm yurtta birçok etkinlik düzenlenmeye devam ederken, bir organizasyon da Adana İstasyon Meydanında gerçekleşti. Peygamber Sevdalıları Platformunun tertiplediği etkinlik on binlerce Peygamber sevdalısı Adana halkının katılımı ile 14.00`da başladı.

Kur`an tilaveti ile start alan etkinlik, Grup Özlem sanatçılarından Özcan`ın seslendirdiği birbirinden güzel ezgilerle devam etti.

Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Yılmaz Geçer, bir selamlama konuşması yaparken Peygamber Sevdalıları Platformunun yaptığı faaliyetler hakkında kısa bir açıklama yaptı.

Daha sonra sahneye İhya Mevlid Grubu, defler eşliğinde Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şeriflerden bölümler okudu. Mevlid-i Şerif okunurken hep bir ağızdan getirilen salavatlar, etkinliğe ayrı bir güzellik kattı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, Hz. Muhammed (S.A.V)`e muhabbet hakkında bir konuşma yaptı. Peygamber sevgisinin, ashaptan günümüze artarak sürdüğüne dikkat çeken Göktaş hoca, Adana İstasyon Meydanı`nda getirilen salavatların, hadisi şeriflerde belirtildiği üzere Peygamber efendimize arz edildiğini söyledi.

Peygamber efendimizin başta insanlık olmak üzere alemlere rahmet olarak gönderildiğini belirten Göktaş hoca, peygamber efendimizin sadece Müslümanlara değil; tüm insanlığa hatta hayvanata bile rahmet olduğunu söyledi. Peygamber efendimizin özellikle kadınlara rahmet olduğuna vurgu yapan Göktaş hoca, cahiliye döneminde kız çocukların diri diri gömülmesi ile Peygamber efendimizin kızlarına duyduğu sevgi ve merhameti anlattı.

Konuklar, tarafından son anına kadar ilgiyle dinlenen Göktaş hocanın konuşmasının ardından Sanatçı Özcan ve Grup İhya tekrar sahneye gelerek birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Daha sonra sahneye gelen başörtülü küçük kızlar Peygamber efendimizi anlatan ilahilerini seslendirdiler.

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği program, Molla Ekrem tarafından yapılan dua ile son buldu.

Programın sonunda Peygamber Sevdalılarının Adana`da başlattığı salavat kampanyasında çekilen salavat sayısının şimdiden yarım milyara ulaştığı açıklandı.

(Ayhan Kaya - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir