• DOLAR 32.57
  • EURO 34.895
  • ALTIN 2432.329
  • ...
Van`da Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Bir aya yakın bir süredir hummalı bir çalışma ile hazırlıkları devam eden Van Kutlu Doğum Mitingi bu gün yoğun bir katılım ile Sıhke Caddesi üzerinde bulunan Mustafa Altaylı Parkında kutlandı. Zeki hocanın Kuran tilavetiyle başlayan program Grup Rahmetin okuduğu Kürtçe mevlit sonrası Bilal, Burhan ve grup Rahmet`in birbirinden heyecanlı ve hareketli ilahileri ile coşkunun doruğuna çıkarken konuşmacı olarak programa katılan Doğruhaber Gazetesi yazarı Said Şahin ve bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Abdulbari Çelik Hocanın konuşmaları büyük bir ilgiyle dinlendi. Ayrıca küçük kız çocuklarından oluşan ilahi ekibi de okudukları ilahilerle büyük beğeni topladı.

"Efendimizin Davası İnsanların Yüreklerinde Yer Edinmiştir"
Van`da büyük bir coşkuyla kutlanan "Kutlu Doğum" etkinliğinde bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi yazarı Said Şahin konuşmasına depremzede Van halkına yaptığı dua ile başladı. Şahin, Hz. Muhammed`in (sav) bir beşer olarak insanlığın duruk noktasına ulaştığını, gelişiyle insanlığı kurtardığını ve insana insanlığı bağışladığını ifade etti. Şahin konuşmasına devamla, "Efendimizin davası insanların yüreklerinde yer edinmiştir. İnsanlar "anam babam sana feda olsun ya Resulullah" hakikatini sadece sözleriyle değil hayatları ve yaşantılarıyla da ortaya koydu ve bu yaşamlarıyla bütün insanlığa örnek oldular." dedi.

"Sen Gel Önce Muhammed Mustafa`dan İnsanlık Dersi Al"
Sümeyra anamızın Uhud meydanındaki Resullullah`ı arayışı hadisesini anlatan Şahin, "Resulullah`ın Uhud savaşında şehit edildiği yaygarasının ardından Sümeyra annemiz Uhud meydanına gitti. Yolda şehit olan eşini, çocuklarını görmüyordu, gözleri sadece Resulullah`ı arıyordu. Ve onu görünce de `sana bir şey olmadı ya bundan sonra başıma gelecek olan musibetlerden gam yemem` diyordu. Ey zalim batı!.. İşte İslam böyle insanlar yetiştirmiştir. Ey Muhammed düşmanı batı; sen gel önce Muhammed Mustafa`dan insanlık dersi al. Tarih, insanların kölelikten nasıl satın alınarak azad edildiğini ve insanlığın efendileri olduğunu yazıyor. Siz İslam`dan öncelikle insanlığı öğrenin." çağrısında bulundu.

"Her Kim Allah`ın Sınırlarını Tanımamış İse Zelil Olmuştur"
Programda Kürtçe bir konuşma yapan Molla Abdulbari Çelik hoca ise Van`ın üst üste 2 büyük deprem yaşadığını ve birçok sıkıntılar yaşadığını hatırlatarak depremde hayatlarını kaybedenler için taziye vererek konuşmasına başladı. Abdulbari hoca, "Yeryüzünde insanlık adına Muhammed Mustafa`nın (sav) izinden ayrılmamak bizim için en büyük şereftir. Tarih boyunca her kim Allah`ın göndermiş olduğu bu hakikatlere sarılmış, Muhammed Mustafa`nın yoluna tabi olmuş ve O`nun getirmiş olduğu hakikatlere sarılmış ise yeryüzünde aziz olmuştur. Her kim de Muhammed Mustafa`ya sırtını dönmüş, onun yolunu görmezden gelmiş ve Allah`ın sınırlarını tanımamış ise o da zelil olmuştur, hakir düşmüştür. Bizim özgürlüğümüz, izzetimiz, onurumuz, hürriyetimizin tamamı İslam`dadır, Muhammed`e tabi olmaktadır." dedi.

"Yarabbi Bu Topraklar Üzerinde Sen de Görüyorsun ki Muhammed`in Aşıkları Var"
Uhud savaşı sırasında yaşanan bir deprem dolayısıyla sarsılan Uhud dağına Resulullah`ın hitabını örnek veren Abdulbari hoca, " O gün Resulullah Uhud Dağına şöyle demişti. Ey Uhud senin üzerinde bir peygamber, bir sıdık, bir de şehit var. Sana ne oluyor da sarsılıyorsun sorusuna karşı sarsıntı durdu. Biz de bu meydandan sesleniyoruz. Yarabbi! Bu memlekette, bu topraklar üzerinde sen de görüyorsun ki Muhammed`in aşıkları var. Bu yağışlı ve soğuk havaya rağmen onun muhabbeti için bu meydanı dolduran şu kalabalığın üzerindeki bu deprem musibetini gider, zira bu topraklar üzerinde de binlerce Peygamber Sevdalıları var. Sen bu musibeti Resulün hatırana gider." diyerek yaşanan musibetin kalkması için dua etti.

Abdulbari hoca sonrası Mekke müşrik devletinde inen Rahman suresinin Abdullah İbn. Mesut tarafından ilk kez açık bir şekilde okunması misaliyle Asrısaadet iklimini izleyicilere yaşatan Rahmet Tiyatro Ekibi yoğunlaşan yağış dolayısıyla tiyatroyu kısa kesmek zorunda kaldı.
(Fikret Özkan - İLKHA)
 



 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir