• DOLAR 32.6
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2497.098
  • ...
Batman'da KMM Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Temelde amacı, Sivil toplum kuruluşlarının yasama sürecine etkin katılımını sağlamak olan Batman Küçük Millet Meclisi, Nisan Ayı Ön Yargılar Giremez toplantısını, Batman Belediyesi Meclis salonunda 13.00-16.00 saatleri arasında eğitimci Mehmet Şarman moderatörlüğünde gerçekleştirdi.

Av. Erman İlbasan girişimciliğinde yürütülen toplantıda "4+4+4 Eğitim Sistemi ", " Eğitim ve Öğretim Sorunları " konuları üzerinde duruldu. Toplantı bazı STK, dernek ve sendika temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda sorunların çözümüne yönelik her kesimden öneri ve fikirler görüşüldü.

Birinci oturum neticesinde katılımcıların hemen hepsi yapılan yasa tasarısının şekline itirazlarda bulunduğunu dile getiren Eğitimci Mehmet Şarman, "Yasa hazırlanırken, eğitimcilere danışılmadığını, eğitim sendikalarının görüşünün alınmadığına ifade etti. Programın ikinci oturumda ise temel sorunlara, anadilde eğitime ve müfredatın içeriği gibi konulara değinildi. Yasanın hazırlanırken daha çok bir kazanç mantığıyla yapıldığı değişikliklerin hakkında pekte dürüst ve adilane olmadığı yönünde görüşler beyan edildi. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir