• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Beşiri`de `Kutlu Doğum` Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Beşiri`de düzenlenen Kutlu doğum etkinliği, Eski Top Sahası alanında saat 13.30`da Ğıyasettin Bağatır`ın Kur`an`ı Kerim tilavetinden sonra Hizmet-Der Başkan Yardımcısı Molla Ahmet İptaş açılış konuşmasıyla devam etti. Peygamber (sav) 1440. Doğum yılını kutlamak için toplandıklarını belirten İptaş, "Her yıl Peygamberimize olan muhabbet ve özlemimizi daha da artmakta insanlık O`na muhtaç bizler O`nun sevdalıları olarak O`nu öğrenip O`nu anlatmaya devam edeceğiz." dedi.

Daha sonra Molla Ramazan Biçer`in okuduğu mevlit ile program coşkusu başladı. Mevlit okunurken Hz. Abdullah`ın vefatının anlatıldığı bölümde gözyaşları sel oldu.

O`nun Şefkati Size Şemsiye Olacaktır
Cengiz Tekin ve Ergün Çelik`in sunuculuk yaptığı etkinliğe konuşmacı olarak katılan eğitimci Yasin Karadağ, Türkçe yaptığı konuşmasında sahabelerinin peygambere olan bağlılıkları ve fedakârlıklarından bahsetti. Karadağ, "Bu yağmurda bu alanı doldurduğunuz için Peygamberin şefaati size şemsiye olacaktır. Sevgi ve muhabbetin ispatı gerekir. Sahabeler bunu malları ve canlarını feda ederek ispat ettiler. Hz Ali`nin yatağına girerek canını tehlikeye atması gibi. Şimdi sıra biz de onunla cennette buluşmak ve şefaatini istiyorsak arkasında bıraktığı Kuran-ı Kerim`e ve sünnete sarılmamız gerekir." dedi.

Peygamberin Ahlakını Anlatmaya Kelimeler Yetmez
Daha sonra söz alan Molla Münir Şanlı ise yaptığı Kürtçe konuşmada Peygamberin ahlakını ve ibadetini anlattı. Şanlı hoca konuşmasında Peygamberin vasıflarını anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini, Peygamberin ahlakının Kur`an olduğunu ve Kuran`ı anlamak için Peygambere bakmak ve O`nun ahlakını tanımak gerektiğini vurguladı. Şanlı,"Peygambere Kureyş müşrikleri davasını bırakması karşılığında dünyalık teklifler ettiler. Ama Peygamber "Bir elime güneşi, bir elime ayı koysanız davamdan vazgeçmem" dediğini biliyoruz. Peygamberimiz haya, sabır, sadakat, adalet ve fedakarlık sıfatlarından hiç biz zaman ayrılmadı." ifadelerini kullandı.
 
Molla Münir Şanlı son olarak, Peygamberin kadınlara çok değer verdiğini, cenneti onların ayaklarının altında olduğunu ve Allah`ın kadını erkeklere emanet olarak verdiğini belirtti.
 
Programda sık sık tekbirler çekilip salavat getirilirken, Beheşti ve Grup Vuslat`tan Turan Yavaş`ın seslendirdiği ilahilerle etkinlik şenlik havasında geçti.
 
Beşiri Hizmet-Der kız ve erkek çocuk ilahi grubunun seslendirdikleri ilahi ve şiirler etkinliğe renk kattı. Kapanış duasını Molla Ahmet İptaş yaptı. Program sırasında etkinlik alanında ikramlar dağıtıldı. Etkinlik öncesi ve sırasında yağan yağmurun ise Peygamber aşkına engel olamadığı gözlendi.
(Veysi Demir, Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir