• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
Kenan Evren`e Psikolojik Test
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Eylül davasında sanıklar Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın duruşmalara getirilip getirilmeyeceklerine karar vermek için sağlık durumlarını gösteren raporları İstanbul Adli Tıp Kurumu’na göndermeyi kararlaştırdı. Raporların Adli Tıp Kurumu’na ulaşmasıyla birlikte dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya’yı sanık sandalyesine oturtabilecek süreç de başlamış olacak.

Habertürk’e bilgi veren Adli Tıp’tan bir kaynak, izlenecek yolu şöyle özetledi: Raporlar her iki sanığın duruşmaya katılıp katılamayacaklarına ilişkin karar verilmesi için yeterli görülürse Evren ve Şahinkaya, Adli Tıp Kurumu’na çağrılmayacak. Ama yetersiz bulunursa her iki sanık da Adli Tıp Kurumu’na davet edilecek.

Peki muayene süreci nasıl işleyecek? Bu noktada Genel Kurul raporu için kapsamlı muayeneler yapılacak. Sanıklar, Nöroloji, Psikoloji, Ortopedi, Dahiliye ve Kardiyoloji bölümlerinde muayene edilecek. Bulundukları yerden mahkemeye kadar hangi koşullarda gidebilecekleri, duruşma salonunda yargılamayı takip edip edemeyecekleri değerlendirilecek. Tüm bu muayenelerde kriter, hayati tehlikenin oluşup oluşmayacağı şeklinde olacak.

SON KARAR GENEL KURUL’UN

Evren ve Şahinkaya’yla ilgili nihai kararı Adli Tıp Genel Kurulu verecek. Genel Kurul üyesi bölüm başkanları, raporları ve tetkik sonuçlarını birlikte değerlendirecek. Evren ve Şahinkaya’nın sanık sandalyesine oturarak tarihi görüntüyü verip vermeyecekleri Genel Kurul toplantısında oluşacak ortak görüşle belirlenecek.

HABERTÜRK

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir