• DOLAR 32.587
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2430.996
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ

Özel bir TV kanalının programına konuk olan ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN'ı 'Türkiye'nin teknoloji yüzü' olarak niteledi. Görgün şirketin 5 bin 350 çalışanı olduğunu, yurtdışında da 8 iştirakleri olduğunu belirtti. Yurtdışında yeni açılımları da olacağını söyleyen Görgün son olarak Katar'la savunma elektroniği alanında iş birlikleri olacağını, stratejik gördükleri alanlarda yerli, yabancı şirket alabileceklerini belirtti.

Görgün geçen sene yüzde 15'lik ihracat gerçekleştirdiklerini, bunu sürdürülebilir şekilde artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Görgün 7.5 milyar dolarlık siparişleri olduğunu belirterek şunları söyledi;

"ASELSAN olarak ilk defa halka arz olacak bir şirket değiliz, Borsadaki diğer şirketler kadar şeffafız, ekonomik verileri ve finansal değerleriyle parlayan bir şirket. Gelecekle ilgili aldığımız önemli siparişler var. Örneğin halihazırda 7.5 milyar dolar işimiz var. Sektörde 2000'lerden beri savunma sanayine ciddi yatırım var...Her anlamda en güven veren bir şirketiz"