• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
`Efendimizle Savaşanlar Kaybetmiştir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`da büyük bir coşkuyla devam eden "Kutlu Doğum" etkinliğinde Mustazaf Der İstanbul Şube Başkanı Said Şahin bir konuşma yaptı. Konuşmasına depremzede Van halkına yaptığı dua ile başlayan Şahin, Hz. Muhammed`in (sav) bir beşer olarak insanlığın duruk noktasına ulaştığını, gelişiyle insanlığı kurtardığını ve insana insanlığı bağışladığını ifade etti.

Efendimizin davası insanların yüreklerinde yer edindiğini belirten Şahin, sadece sözleriyle değil fiilleriyle de "anam babam sana feda olsun ya Resulullah" hakikatini ortaya koyduğunu söyledi.

Sümeyra anamızın Uhud meydanında ki Resullullah`ı arayışı hadisesini anlatan Şahin, "Resulullah`ın Uhud savaşında şehit edildiği yaygarasının ardından Sümeyra annemiz Uhud meydanına gitti. Yolda şehit olan eşini, çocuklarını görmüyordu, gözleri sadece Resulullh`ı arıyordu. Ve onu görünce de `sana bir olmadı ya bundan sonra başıma gelecek olan musibetlerden gam yemem` diyordu. Ey zalim batı, ey Muhammed düşmanı batı; sen gel Muhammed Mustafa`dan önce İnsanlık dersi al. Tarih, İnsanların nasıl kölelikten satın alınarak azad edildiğini ve insanlığın efendileri olduğunu yazıyor" dedi.
(Mahmut Aytekin - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir