• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Papa`dan Suriye Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Vatikan`da düzenlenen Paskalya Ayini`ndeki konuşmasında, Suriye`de akan kanın, yerini bir an önce diyalog ve uzlaşmaya bırakması çağrısında bulundu.

Vatikan`ın ünlü Aziz Petrus Meydanı`nda yaklaşık 100 bin inananın katıldığı Paskalya Ayini`nde Papa 16. Benediktus, Suriye başta olmak üzere, Mali ve Nijerya`daki saldırıları kadar pek çok konuya değindi.

Ortadoğu`da etnik, kültürel ve dini grupların ortak iyiyi ve insan haklarına saygıyı bulmak için işbirliği yapması gerektiğini belirten Papa 16. Benediktus, "Özellikle Suriye`de, uluslararası toplumun yaptığı çağrıya uygun olarak akan kan durmalı ve acil diyalog kurulmalı" dedi. Papa, acı çeken zor durumdaki mülteciler için de dayanışma çağrısı yaptı.

``Urbi et Orbi`` mesajında Irak`a da değinen Papa, Paskalya`nın Irak halkının istikrar ve kalkınmasını teşvik edeceğini söyledi.
Papa 16. Benediktus, kutsal topraklarda İsrail ve Filistin`in cesaretle yeni bir barış sürecine adım atmaları gerektiğini kaydetti.

Afrika`daki Hristiyan topluluklarının desteklenmesi için de dua çağrısında bulunan Papa, Nijerya`da son dönemde kiliselere karşı artan saldırıları ve bugün düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

Papa, Mali`de hassas siyasi bir ortam olduğunu, "Görkemli Mesih"in barış ve istikrarı sağlayabileceğini ifade etti.
Papa 16. Benediktus, ``Urbi et Orbi`` konuşmasının sonunda 65 dilde Katoliklerin Paskalya Bayramı`nı kutladı.

Bu arada, Vatikan Basın Ofisi`nden yapılan açıklamada, Papa 16. Benediktus`un 14-16 Eylül arasında Lübnan`a ziyaret gerçekleştireceği duyuruldu. Papa`nın burada Ortadoğu Katolik Kilisesi`nin teşvikine ilişkin anlaşma imzalayacağı, üst düzey yetkililerle bir araya gelip, Lübnanlı gençlerle özel bir görüşme yapacağı ve bir ayin yöneteceği bildirildi.
 

Dünya Bülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir