• DOLAR 32.492
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2431.797
  • ...
ABD Senatosundan "işkenceci" Haspel`e onay
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın CIA Direktörlüğüne aday gösterdiği ve "işkenceci" geçmişiyle bilinen Gina Haspel, 45 hayır oyuna karşın 54 evet oyu ile Senatodan onay alarak CIA'in ilk kadın direktörü oldu.

CIA'de 33 yıl görev yapan ve halen teşkilatın direktörlüğünü vekâleten yürüten Haspel'in kısa süre içinde yemin ederek görevine başlaması bekleniyor.

1 Ekim 1956 doğumlu olan 62 yaşındaki Gina Haspel, 1985 yılında ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA'ya katıldı. 1 Şubat 2017 tarihinde ABD Başkanı Donald Trump tarafından CIA Direktör Yardımcısı olarak atandı.

Trump koltuğa oturduğu 20 Ocak 2017 tarihinden sonra CIA Başkanlığına Mike Pompeo'yu getirmişti. Pompeo kendi ekibini kurarken Başkan Yardımcılığı görevini Gina Haspel'e vermişti.

Haspel'in adı, 11 Eylül'den sonra yapılan işkencelere karışmıştı. Haspel, CIA Başkan Yardımcılığı görevine getirilmeden önce Tayland'da bulunan CIA hapishanesini yönetiyordu. Haspel, "kara delik" olarak bilinen Tayland'daki hapishanede tutuklulara sistematik bir biçimde işkence yapmış ve işkencelere ait video kayıtlarını ortadan kaldırmıştı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir