• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Binlerce vatandaş orucunu birlikte açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinin en eski yerleşim yerlerinden olan Kepenek Mahallesi'ndeki Şehreküstü Konakları'nda geleneksel olarak kurulan iftar sofrasına bu yılda binlerce vatandaş katıldı. On bir ayın sultanı Ramazan'ın 2'nci gününde binlerce vatandaş orucunu dualar eşliğinde hep birlikte açtı.

Gaziantep Valiliği ve Şahinbey Belediyesi tarafından kentteki tüm kamu kurum kuruluşları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve binlerce vatandaşa iftar verildi.

Şehreküstü Konakları'na kurulan iftar sofrasına binlerce kişi katıldı. Aileleri ile birlikte konaklara gelen vatandaşlar, iftar sevincini hep birlikte yaşadı.

İftar öncesinde meydana kurulan platformda yapılan sohbetler, semazen gösterileri ve ilahiler ile vatandaşlar, manevi bir atmosfer altında iftar saatini bekledi. Vatandaşlar, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu tarafından verilen vaazı dinledi.

Ezanın okunmasının ardından binlerce kişi aynı anda birlikte iftarını açtı. İftar programının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her gün 4 bin kişiye iftar yemeği verdiklerini söyledi.

Bugün Gaziantep Valiliği ev sahipliğinde iftar yemeği verdiklerini ifade eden Tahmazoğlu, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu Cehennem'den kurtuluş olan Ramazan ayındayız. Ramazan ayı Kur'an, yardımlaşma, birlik ve beraberlik ayıdır. İnsanların merhamet duygularının daha da kabardığı, yardımlaşma duygularının ise daha da geliştiği bir aydır. Bu sene de Şehreküstü konaklarımızda ortak iftar her yıl yaptığımız gibi dün itibariyle başladı. Bugün de Gaziantep Valiliğimiz, şehit ailelerimize, sivil toplum ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarına burada iftar verdi. 4 bin kişi ile burada iftar yaptık." dedi.

Ramazan ayının barış, huzur, ibadet, kardeşlik ve Kuran-Kerim'in nazil olduğu bir ay olduğunu belirten Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Son derece güzel bir mekân ve tarihi doku içerisinde, halkla iç içe, hep beraber, hiçbir ayrım olmadan Ramazan ayının güzelliğini hep birlikte yaşadık. Ramazan ayı boyunca hep burada olacağız. Her gün farklı bir sivil toplum kuruluşumuz burada iftar verecekler.  Vatandaşlarımızı da ben buraya davet ediyorum. Amacımız Ramazan ayının bu güzelliğini, birliğini,  beraberliğini, rahmetini ve yardımlaşmayı burada göstermek istiyoruz. Ben Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum."

Tahmazoğlu, "Burada her gün hiçbir ayrım yapılmaksızın 4 bin kişi için iftar yemeği var. Burası herkese açıktır. İsteyen buraya gelip sofraya oturuyor. Garsonlarımız var ve yemekleri kendi aşevimizde hijyenik bir ortamda yapıyoruz. Servisleri yine burada kendi arkadaşlarımız yapıyor. Burada her gün Şahinbey müftümüz vaaz ediyor. Yine ilahiler, Kur'an-ı Kerim okunuyor. Yani Ramazan ayının ruhuna ve manasına uygun bir şekilde inşallah Ramazan'ı burada yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Restorasyonu tamamlanan, bu yıl iftar sofrasının kurulduğu Şıh Camii Meydanı ile ilgili de bilgi veren Tahmazoğlu, "Alanımızı her yıl daha da genişletiyoruz. İnşallah bu yıl 4 bin kişi ile devam ettirdiğimiz iftarları gelecek yıl belki 8 bin kişiye çıkacak. Çok daha geniş kitlelere burada hep bir arada iftar yaptırma imkânına inşallah sahip olacağız." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir