• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...

İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz TYP alımları ile ilgi açıklama yaparak, bin 200 personel istihdam edeceklerini ve alımların kura ile yapılacağını belirtti.

Eviz, belediye 600, müftülük 200, Orman İşletme Müdürlüğü ve Üniversite 50, İl Özel İdaresi, AFAD, Göç İdaresi, KOSGEB, Gençlik Merkezi 80, Hasankeyf Kaymakamlığı 20, Hasankeyf Belediyesi 230, İl Kültür Müdürlüğü 30 kişi olmak üzere toplamda bin 200 personel istihdam edeceklerini ifade etti.

Alımların kura ile yapılacağını aktaran Eviz, "Bilindiği üzere İŞKUR İl Müdürlüğümüz tarafından her yıl Toplum Yararına Programlar ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılmak üzere geçici süreli işçi alımı yapılmaktadır. Bu yıl bin 200 kişilik bir kontenjan belirlendi, belirlenen bu kontejanlara başvurmak isteyen vatandaşlarımızın 21.05.2018-25.05.2018 tarihleri arasında www.iskur.gov.tr elektronik adresimizden veya İŞKUR Hizmet Binamıza gelerek başvurularını gerçekleştirebileceklerdir. Başvuru süresi tamamlandıktan sonra başvuranların sosyal durum incelemesi ve güvenlik soruşturması yapılarak, uygun kişiler arasından kontenjanların yüzde 100'ü noter tarafından basın huzurunda çekilecektir." diye konuştu.

"Güvenlik tedbirleri nedeniyle kuralar toplum karşısında çekilmeyecek"

Program açılmayan ilçeler için ayrıca bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Eviz, "Bu itibarla İŞKUR TYP projelerine başvuran tüm vatandaşlarımız, rahat olsun. Bu süreçte hiçbir haber ve iddialara inanmasın, dolandırıcılara itibar etmesin. Çünkü noter marifetiyle hukuk, adalet ve eşitlik ilkelerine riayet edilerek kuralar çekilecek ve şeffaf bir şekilde basın huzurunda yapılacaktır. Güvenlik tedbirleri nedeniyle 'toplum karşısında kuralar' çekilmeyecektir. Basın huzurunda çekilecektir." ifadelerini kullandı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)