• DOLAR 32.569
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.887
  • ...
"Zamanı sosyal medyada değil okuyarak geçirin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdulkadir Üründü, Nusaybin'de lise öğrencilerine yönelik seminerde gazetecilik mesleğini anlattı.

Nusaybin Anadolu Lisesinin konferans salonunda düzenlenen seminerde katılımcılara hitap eden Üründü, sosyal medya ve benzeri yerlerde zamanının çoğunu geçiren gençlerin, zamanlarını kitap okuyarak geçirmeleri gerektiğine değindi.

Üründü, "Gazeteci haber üretendir. Bizzat kendisi alanda olur, haberini yazar ve yansıtır. Bunu yaparken de gazetecinin bir görevi vardır. Gazeteci; toplumun vicdanıdır, bu memlekette kamu adına hizmet yapan ve ekmeğinden önce insanların, toplumun ortak paydasını gözetleyen, buna göre haber yapan ve yazı yazan kişidir. Gazeteci, yeri geldiğinde toplumun avukatlığını yapar. Sizin mahallenizde bir sorun varsa bu sorunu bizzat takip eder. Sizin ulaşamayacağınız noktalara yeri geldiğinde gider, o sıkıntıyı birebir anlatır. Anlatmakla çözülmeyecekse haberini yapar. Yapılan her haber suç bildirisi taşır. Yani yapılan bir haber ile ilgili bütün adliyelerde gazeteciyi takip eden bir savcı vardır." dedi.

Gazetecilik mesleğiyle ilgili tecrübelerden edindiği izlenimleri anlatan Üründü, "Gazetecilik, çok heyecan veren bir meslek olarak görülür ve öyledir. Her mesleğin olduğu gibi gazetecilik mesleğinin de zor tarafları vardır. Gecenin 03.00'ü bile olsa bir haber varsa mutlaka oraya gidip, o haberi yapmak zorundasınız. Gazetecilik zor ama aynı zamanda heyecan veren bir meslektir. Gazeteci yeri gelir milletin avukatlığını yapar, yeri gelir elindeki verilerle iddialarda bulunan bir savcı niteliği taşır ve yeri gelir kalem kıran bir hâkim oluverir. Gazeteci, yaşadığı toplumun bir anlamda vicdanıdır, toplumun aslında vicdanı gibi hareket etmelidir. Gazeteci, toplumun hissiyatına birebir kulak verebilen kişidir, sıkıntıları görebilendir, yeri geldiğinde de mutluluğu, sinerjiyi yayabilendir. Gazeteci, yaşadığı toplumun karakterinin aynası olmalı ve bu yeterliliği de her haliyle yansıtabilmelidir." ifadelerini kullandı.

Soru-cevap bölümünün ardından sona eren seminere; öğrencilerin yanı sıra okul müdürü Tacettin Akdeniz, okul aile birliği başkanı Hizmet Ayaz ve öğretmenler de katıldı. (Cihat Şayık - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir