• DOLAR 32.562
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.483
  • ...
HÜDA PAR Milletvekili aday adaylarından anlamlı iftar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Gaziantep milletvekili aday adayları Mehmet Nakşi Erat, Abdulkadir Üstündağ, Abdulkadir Çiçek ve Mehmet Durmaz, Ramazan ayının ilk iftarını 12 yıl önce hayatını kaybeden Mehmet Türkmen'in çocukları ile birlikte açtı.

HÜDA PAR Gaziantep milletvekili aday adayları, Ramazan ayının ilk gününde iftar saatinde 2006 yılında hayatını kaybeden Mehmet Türkmen'in ailesini ziyaret etti.

Türkmen ailesinin iftar sofrasına oturan Erat ve beraberindeki adaylar, aile bireyleri ve çocuklar ile bir süre sohbet ederek iftar saatini bekledi.

Ezanın okunmasıyla birlikte sofradakilerle beraber iftarlarını açan Erat ve beraberindeki adaylar, Ramazan ayı boyunca iftar saatinde yetim, fakir, yalnız, hasta ve mağdur aileleri çat kapı ziyaret edeceklerini söylediler.

İftar yemeğinin ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili aday adayı Erat, Ramazan ayının İslam âlemine ve tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini temennisinde bulundu.

Kudüs'te yaşanan siyonist vahşete de değinen Erat, siyonist terör şebekesinin Filistinlilere yönelik yaptığı katliama tepki göstererek, şunları söyledi:

"Ramazan ayına girişimizle birlikte ABD'nin de büyükelçiliğini Filistin'in başkenti Kudüs'e taşıması İslam âlemini ve bizi de ciddi anlamda üzmüştür. Bununla birlikte Filistin'de binlerce Müslüman ayaklandı. 60'a yakın Müslüman kardeşimiz şehit oldu. Binlerce kardeşimizde yaralandı. Bu durum ayrıca üzüntü verici bir olaydır. Dileriz ki bu olayla beraber İslam âlemi bir araya gelir ve tekrar yekvücut olur. Aksi takdirde bugün Kudüs yarın Mekke ve Medine belki de İstanbul veya Tahran ve diğer İslam beldeleri işgal ve ifsat edilebilir. O yüzden bir an evvel bunun önlemi alınmalıdır. Önleminin alınabilmesi içinde İslam ülkelerinin liderlerinin somut adımlar atmaları gerekiyor, bir araya gelmeleri gerekiyor. Aksi takdirde tek başlarına söylemleri ve açıklamaları çok bir işe yaramıyor. Hep beraber bunu görüyoruz."

Yaptıkları ziyarete de değinen Erat, "Evet, bugün Ramazan ayının ilk günüydü. Bizde iftarımızı bugün bu kardeşlerimizle beraber açtık. Kardeşlerimizle birlikte bu iftar sofrasında olduğumuz için mutluyuz. İnşallah onları da mutlu etmişizdir. Bu vesileyle mübarek Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir