• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
"Mavi Marmara" teklifinin TBMM`de kabul edilmemesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mavi Marmara aktivistlerinden Avukat Gülden Sönmez, Türkiye ile siyonist rejim arasında yapılan Mavi Marmara Anlaşmasını onaylayan kanunun yürürlükten kaldırılması için verilen kanun teklifinin TBMM'de kabul edilmemesine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini ortaya koyan Sönmez, CHP'nin, Türkiye ile işgalci rejim arasında yapılan Mavi Marmara Anlaşmasını onaylayan kanunun yürürlükten kaldırılması için 15 Mayıs'ta kanun teklifi verdiğini ve TBMM'de teklifin öne alınması için gündeme alındığını hatırlattı.

"Bu anlaşma bu Meclisin ve tüm sorumluların utancıdır"

Sönmez, "TBMM'deki vekillerin tamamına görev sürelerinin bu son günlerinde, bu tarihi hatalarından dönme ve anlaşmayı iptal etme imkanı ve fırsatı doğmuştu. Ama teklif AK Parti ve MHP'li vekillerin oylarıyla reddedildi. TBMM'nin bu anlaşmaya oy veren, oylamaya katılmayıp sessiz kalmakla da bu anlaşmaya geçit veren, bu anlaşmaya muhalif olduğu halde iptali için yetkisini kullanmayan tüm siyasi parti mensubu tüm milletvekilleri için önemli bir imtihandı ve herkes payı oranında kaybetti. Hukuku katleden, şehitlerin hakkını çiğneyen, İsrail'e yeni katliamlar yapma cesareti ve haddi veren, İsraile hukuk dokunulmazlığı sağlayan bu anlaşma bu Meclisin ve tüm sorumluların utancıdır." dedi.

"Gerekçe sunanlar gerekçeyi şehitlere ve Allah'a ahirette sunsunlar"

Herkesin, verdiği kararın sorumluluğunu taşıdığını, insanlar nezdinde de Allah katında da mesul olunduğunu belirten Sönmez, "Mavi Marmara yolcusuyum. Mavi Marmara gemisindeki bazı şehitlerin son anının şahidiyim. O gemideki zulmün şahidiyim. Furkan Doğan'a yapılanın şahidiyim. Ben hakkımı helal etmiyorum, etmem. 'Ama' diye gerekçe sunanlar gerekçeyi şehitlere ve Allah'a ahirette sunsunlar." ifadelerini kullandı.

"Yeni Mavi Marmaralar yola çıkaracağız"

Kudüs için, Gazze için, Filistin halkı için siyonist rejime karşı mücadelelerini ve yardımlarının gururla ve onurla sürdüreceklerini vurgulayan Sönmez, "Mavi Marmara davası da mücadelesi de Filistin davasının, Özgür Kudüs davasının ve insan onurunu koruma mücadelesinin bir parçasıdır sadece. İsrail, Mavi Marmara katliamındaki sorumluluğundan kurtulma mutluluğunu zevkle yaşıyor. Ama çok uzun sürmez. Bir gün bir yerde yakalarız onları Allah'ın izniyle. Zalime galibiyet yok. Ne yapacağız diye soranlara sözüm: Yeni Mavi Marmaralar yola çıkaracağız elbette. Direnişe devam." (Fırat Arslan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir