• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
Twitter`dan trollere karşı yeni bir önlem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Twitter, site üzerindeki kötü niyetli internet ‘trolleri` ile ilgili stratejisinde değişikliğe gitti. Şirket artık kullanıcıların davranışsal sinyallerine bakarak sitede insanları rahatsız eden hesaplardan atılan tweet`lerin görünürlüğünü azaltacak.

Twitter, kullanıcılara rahatsızlık veren hesapların, kullanıcıları siteden uzaklaştırmasından endişe ediyor.

Sitenin mevcut kuralları zaten diğer kullanıcıları rahatsız etmeyi yasaklıyor. Bir hesabın kullanıcıları rahatsız ettiği bildirilirse o hesap durdurulabiliyor.

Kullanıcılar ayrıca saldırgan olduğunu düşündükleri hesapları sessize alabiliyor.

TANIMADIĞI KİŞİLERE LAF ATANLAR CEZALANDIRILACAK

Twitter CEO`su Jack Dorsey artık kullanıcıların kendilerini takip etmeyen kişileri ne sıklıkla tweet`lerinde etiketlediklerine ve e-posta adreslerinin doğrulanıp doğrulanmadığına bakılacağını söyledi. Bu verilere göre o hesaptan atılan tweet`ler arama sonuçlarında ya da bir tweet`e verilen yanıtların sıralamasında daha altta yer alacak. Böylece rahatsızlık veren tweet`lerin görünürlüğü azaltılacak.

Dorsey “Rahatsızlık verici tweet`lerle uğraşma yükünü kullanıcıların üzerinden almak istiyoruz.” dedi. Tweet`lerin sadece davranışsal sinyallere göre silinmeyeceği de belirtildi.

TESTLERDE SONUÇ OLUMLU

Yapılan testlerde, bu yöntem kullanıldığında arama sonuçlarından gelen taciz raporlarının yüzde 4, tartışmalardan gelen raporların da yüzde 8 oranında azaldığı görüldü. Twitter`a göre, sitedeki çoğu taciz vakası küçük bir grup hesabın geniş bir kitleye ulaşmasından ortaya çıkıyor.

Sitedeki rahatsızlık verici tweet`leri azaltmak Twitter`ın da daha fazla para kazanmasını sağlayabilir. Eğer daha fazla kişi siteye kaydolur ve daha fazla vakit geçirirse, pazarlamacılar da siteye daha fazla reklam vermek isteyecektir.

Dorsey Twitter`ın 336 milyon aylık aktif kullanıcısının yakın gelecekte yeni değişikliklerle karşılaşacağını da dile getirdi. Şirket daha medeni tweet`leri teşvik etmenin yeni yollarını arıyor. Twitter Mart ayında toplumsal tartışmaların sağlığını artırmak için akademisyenlerden öneri istemişti. Dorsey, siteye gönderilen 230 makaleyi inceliyor.

Kaynak, dünyahalleri

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir