• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Sağlık-İş Sendikası`nın yeni hizmet binası açılışına katıldı. Açılış programında konuşan Arslan “Öz Sağlık-İş Sendikamız kuruluşunun üzerinden 4 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen sağlık iş kolunun en büyük sendikası olma başarısını göstermiştir. Öz Sağlık-İş, sadece sağlık iş kolundaki emekçiler için değil HAK-İŞ için de önemli bir misyon üstlenmektedir. Bu sendikada mücadele eden kardeşlerimiz HAK-İŞ`e hayatlarını adamışlardır” dedi. Ramazan ayına hayırlı bir başlangıç yapmak isterken önemli bir sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirten Arslan, sözlerine şöyle devam etti:

“ÜYELERİMİZDEN FİLİSTİN VE KUDÜS KONUSUNDA DAHA FAZLA DUYARLILIK İÇİNDE OLMALARINI İSTİYORUM”

“Onun için HAK-İŞ olarak sendikacılığımız, ülkemizdeki sorumluluğumuz neyse Kudüs`le ilgili sorumluluğumuzu da bunlardan farklı görmüyoruz. Bütün sendikamızın mensuplarından ve bütün üyelerimizden Filistin ve Kudüs konusunda daha fazla duyarlılık içinde olmalarını istiyorum. Ellerinde sadece taş ve sopalar olan insanlara gerçek mermilerle acımadan ateş eden İsrail devletinin mensuplarına artık dur deme zamanıdır. Ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar adaletin ve hakkın galip geleceğinden hiçbir kuşkumuz yoktur.” Uluslararası Kudüs ve Filistin`e Destek Sendikalar Birliği Başkanı olarak 12 Mayıs`ta Tunus`ta dünyanın değişik bölgelerinden gelen sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin katılımlarıyla büyük bir organizasyon gerçekleştirdiklerini anlatan Arslan, “Türkiye`deki bütün sorumlu vatandaşlarımızı Filistin ve Kudüs konusunda daha fazla mücadele etmeye davet ediyorum” dedi.

“HAK-İŞ`TE KUDÜS KOMİTESİ OLUŞTURACAĞIZ”

HAK-İŞ`te en kısa zamanda Kudüs komitesi oluşturacakları müjdesini veren Arslan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Konfederasyonumuzda en kısa zamanda bir Kudüs komitesi oluşturarak bu komitenin sürekli yeni faaliyetler ve çalışmalar gerçekleştirmesi için çaba sarf edeceğiz. Üzerimizdeki sorumluluk bir insan olarak, bir mümin olarak, bir sendikacı, bir sivil toplum örgütü olarak ve ülkesini, milletini, değerlerini, savunan bir kuruluş olarak, HAK-İŞ olarak başkasıyla kıyaslanamayacak kadar büyük sorumluluklarımız var. HAK-İŞ olarak bu konuda faaliyetlerimiz var. Bütün şubelerimizde ve HAK-İŞ İl Başkanlıklarımızda yaptığımız bir şey var. Hepsinde Kudüs`e kaç km uzaklıkta olduğumuzu belirten ifadeler var. Aslında bu Kudüs hatırlatması, bir Mescidi Aksa hatırlatması, bir Filistin hatırlatmasıdır. Onun için bunu daha fazla geliştirmemiz gerekiyor. Bunun için bize düşen birlikte mücadele etmektir. Biz 2 tane çalışma yapacağız. Ülke içinde sivil toplum örgütleri, sendikalar ve meslek örgütlerini davet ederek bir çatı altında bu konunun mücadelesini başlatacağız. Bir de uluslararası bütün kuruluşlara bu konuda duyarlı olmaları için hemen harekete geçerek çeşitli yazılarla talepte bulunacağız. Basına ve medyaya bu konuda sık sık haber vereceğiz. Bu konuyu canlı ve diri tutmaya çalışacağız. Biz bu konuda çaba sarf edeceğiz, mücadele edeceğiz. Cenabı Hak da bunun karşılığını mutlaka verecektir.”

“KUDÜS HER ZAMAN FİLİSTİN`İN BAŞKENTİDİR”

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, “Sendikamız 2014 yılında kurularak kendi iş kolunda zirveye ulaşmış bir sendikadır. 29 bin üyemizle bugün sağlık ve sosyal işler kolunda faaliyet gösteren sendikalar arasında birinci sırada bulunuyoruz. Bugün Ramazan ayının başlangıcı olması nedeniyle önemli bir günde açılışımızı yapıyoruz. Ama hüzünlü bir gün de yaşıyoruz. İsrail`in Kudüs`te yaptığı katliam sonucu şehit olan 55 kardeşimize Yüce Allah`tan rahmet diliyoruz. Kudüs her zaman Filistin`in başkentidir. Biz bunu böyle kabul ediyoruz. Türkiye`nin Kudüs`te yaşananlardan dolayı 3 günlük yas kararını hayırlı olarak görüyoruz. İnşallah Kudüs her zaman Müslümanların ve Filistinlilerin başkenti olarak kalacaktır” şeklinde konuştu.