• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
"4006 TÜBİTAK Fuarında öğrenciler hünerlerini sergiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ve Çimdelli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, "4006 TÜBİTAK Fuarında" projelerini tanıttı.

2018 yılının son "4006 TÜBİTAK Fuarı" programına ilçe Kaymakamı Halid Yıldız, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, HÜDA PAR İlçe Başkanı Osman Göçmen, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Cidir, STK'lar, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Fuarda, Çimdelli Ortaokulu öğrencileri ilahiler okuyup projelerini tanıttı. Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri ise yaptıkları çeşitli projelerini ilçe protokolüne anlattı.

TÜBİTAK Bilim Fuarı projeleri konusunda konuşan Çimdelli Kız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Remzi Cibik, yapılan bazı projelerde Allah'ın hikmetini görmenin mümkün olduğunu söyledi.

Cibik, "Allah'u Teala birçok Ayeti Kerime'de 'O'nlar düşünmüyorlar mı, akletmiyorlar mı, idrak etmiyorlar mı? buyuruyor. TÜBİTAK Fuarlarında bu projeleri gördüğümüzde gelecek namına bize şu ayeti hatırlatıyor: Peygamber Efendimiz (Aleyhisselam) idarecileri yağmur taneciklerine benzetiyor. Buyuruyor ki; 'o yağmur taneleri öyle toprağa akar ki, toprak vardır suyu emer içinde çok güzel nevaleler ve nebatlar yetişir ve insanlar mahlûkat faydalanır. Öyle toprak vardır ki içinde suyu çekmez, ama insanlar ve mahlûkat faydalanır. Öyle toprak vardır ki rahmet akar, ama kimse faydalanmaz.' İlçedeki yöneticilerimizde gelecek adına umutlarımızı yeşertmişlerdir. Allah hepsinden razı olsun." dedi (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir