• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
"Dört gözle bu anı bekliyorduk"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam dünyasında 14 asırdır süren mukabele geleneği, camilerde, mescitlerde ve evlerde bu yılda başladı. Hazreti Muhammed'in (Aleyhisselam) Cebrail (Aleyhisselam) ile Ramazan ayında karşılıklı Kur'an-ı Kerim okuması olarak bilinen mukabele, bu yılda Kızıltepe'nin bütün camilerinde yapılmaya başlandı.

Mardin'deki tüm camileri dolduran Müslümanlar, Ramazan ayı boyunca her gün bir cüz okuyarak bayrama kadar bütün Kur'an-ı baştan sona okuyarak hatim ediyor.

Kızıltepe Yeni Camide mukabeleye katılan vatandaşlar her yıl bu anı dört gözle beklediklerini söylediler.

Her sene devamlı mukabeleye katıldığını söyleyen, Selahaddin Yaray, "Kur'an-ı Kerimi okumaktan daha iyi ve güzel bir şey var mı? Yok. Her yıl, mukabele için, dört gözle Ramazan'ı bekliyoruz." dedi.

Ramazan ayının herkese hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Halil Demir, "Bizde mukabeleye katıldık. Mukabele'ye katılıp hem okumak hem de dinlemek daha güzel oluyor. İnşallah Allah, günahlarımızı, okuduğumuz Kur'an-ı Kerim hürmetine af eder." şeklinde konuştu.

Her yıl dört gözle bu anı beklediklerini söyleyen Mustafa Özgün, "Ramazan'ı şerif çok güzeldir. Herkes camilerde Kur'an-ı Kerim okuyor. Her yıl mukabele yapıyoruz ve dört gözle bu anı bekliyoruz. Çünkü özellikle Ramazan'da yapılan Kur'an mukabelesinin sevabı daha çoktur." ifadelerini kullandı.

"Yapılan katliamdan dolayı Ramazan'a hüzünlü girdik"

Mukabele dinlemeye gelen vatandaşlardan Necmeddin Aydın, "siyonist işgalci çetesi israilin katlettiği Filistinli Müslümanlardan dolayı Ramazan ayına hüzün ve gözyaşlarıyla girdiklerini söyledi.

Aydın, "İnşaAllah Müslümanlara karşı yapılan katliamlar bu kutsal günler hürmetine son bulur. Ben Kur'an-ı Kerim'i okuyamadım ama mukabeleye katılarak imamın okuduğu Kur'an-ı Kerim'i canla başla dinliyorum. Dinlemekte sevaptır. Anlamanı bilmiyoruz ama Kur'an-ı Kerim kulağa çok hoş geliyor. Bize huzur veriyor. Mübarek Ramazan ayını bu kadar güzel yapan bir özellik de Kur'an-ı Kerim'in bu ayda indirilmesidir. Allah hepimizden kabul etsin. Çok şükür bu yıl da mukabeleye ulaştık. Rabbim bizleri gelecek yıllara da ulaştırsın." temennisinde bulundu.

Mübarek Ramazan ayının tüm İslam âlemine huzur ve hayır getirmesi temennisinde bulunan Kızıltepe Yeni Camii İmamı Mehmet Salih Çalka, şöyle konuştu:

"Ramazan ayı boyunca öğle namazı sonrası mukabele okuyacağız. Bugün itibariyle başladık çok şükür. 7'den 70' e mukabeleye yoğun katılım var. Bizi bu günlere kavuşturan yüce Rabbimize hamd-u senalar olsun."  (Mehmet Aslan - İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir