• DOLAR 32.589
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2506.106
  • ...
"Bir ülkede eğitim iyiyse o ülke iyi yoldadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve beraberindeki İstanbul ARGEM (Araştırma Geliştirme Eğitim ve Uygulama Merkezi) öğrencileri Batman'a geldi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran tarafından karşılanan Müsteşar Yardımcısı Bilgili ve beraberindeki öğrenciler Hasankeyf ilçesini ziyaret ettiler. Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven tarafından karşılanan kafile Hasankeyf'i gezdi.

Ardından Bilgili, Vali Ahmet Deniz ile birlikte, okul sporları müsabakaları ile kültürel ve sosyal yarışmalarda derece elde eden öğrencilerle bir araya geldiler.

Ödül töreninde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı içerisinde gerçekleştirilen müsabakalar sonucunda güreş, karate, atletizm, judo, bocce, tekvando, kros, masa tenisi branşları ile fotoğraf çekme yarışmasında Türkiye derecesi elde eden öğrencilere ödülleri Vali Deniz ve Bilgili tarafından verildi. 

Öğretmenevindeki programdan sonra Bilgili sırasıyla Turgut Özal Anadolu Lisesi ve bünyesindeki eğitim müzesini, Atatürk Ortaokulu ve Atatürk İlkokulunu, Batman Bilim Sanat Merkezini ve 15 Temmuz Şehitleri Okullarını ziyaret etti.

Müsteşar Yardımcısı Bilgili ziyaret ettiği okullarda öğrencilerle sohbet edip, öğretmenlerle bir araya geldi.

Burada öğretmenlere hitap eden Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Türkiye'nin en büyük camiasının Milli Eğitim olduğunu ifade etti.

Bilgili, "Bir ülkede eğitim iyiyse o ülke iyi yoldadır, bir ülkede eğitim kötü durumdaysa o ülkenin durumu iyi değildir. Onun için ülkemizin geleceği her alanda biz öğretmenlerin ellerinde ve herkes öğretmenlerin eğitiminden geçiyor. Dolayısıyla öğrencilerimizin başarı bizim başarımız, öğrencilerimizin başarısızlığı biz öğretmenlerin başarısızlığıdır. Eğitimi iyi ve başarılı kılabilirsek ülkemiz bulunduğu noktadan daha iyi bir noktaya gelir. Yani eğitimde başarının merkezinde öğretmenlerimiz var." diye konuştu.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir