• DOLAR 32.52
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2421.461
  • ...
"israil elçiliklerini ve NATO üslerini kapatın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'e Geri Dönüş Platformu tarafından İstanbul Siyonist işgalcilerin büyükelçiliği önünde basın açıklaması düzenlendi.

Aralarında Mustazaflar Cemiyetinin de bulunduğu Filistin'e Geri Dönüş Platformu tarafından akşam namazının ardından siyonist işgalcilerin İstanbul konsolosluğu önünde basın açıklaması yaparak, terör şebekesine lanet okudu. Basın açıklamasına HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı da destek verdi.

Açılış konuşmasını yapan Fatih Akıncıları Onursal Başkanı Mehmet Şahin, "Bizler Türkiyeli Müslümanlar olarak 15 Temmuz darbesinde hep beraber sokaklara çıktık. Tanklara toplara karşı durduk. Vatanımızı korumak adına ihanet şebekeleri karşısında canlarımızı ve kanlarımızı feda ettik. Nice kardeşlerimiz şehit oldu ve niceleri de yaralandı. Bizler 15 Temmuz direnişini gerçekleştiren halk olarak hükümetten sadece iki şey istiyoruz. Birincisi Türkiye'deki israil elçiliklerini kapatın ve onların kovun. Siyonist rejimin arkasında duran katil ABD'nin de Türkiye'deki bütün üslerini ve israili korumak adına kürecikte kurulan NATO üslerini de kapatın." ifadelerini kullandı.

Filistin'e Geri Dönüş Platformu adına Muhammed Tüsü basın açıklamasını okudu. Tüsü, İngiliz hükümetinin 1917 yılında ilan ettiği Balfour deklarasyonuyla Filistin topraklarının Filistinlilerden arındırılarak, dünyanın çeşitli yerlerinde getirilen Yahudilere tahsis edildiğine dikkat çekti.

Yahudilerin 2. Dünya Savaşı'na kadar bu deklarasyon doğrultusunda, dünyanın pek çok yerinden yığınlar halinde getirildiklerini, o toprakların binlerce yıllık sakinleri olan Filistinlileri İngiliz manda idaresi yardımı ve göz yummasıyla öldürerek yurtlarından çıkarıldıklarını hatırlatan Tüsü "Batılı devletler eliyle Filistinlilere uygulanan bu acımasız vatansızlaştırma politikası, Filistin topraklarında yüzyıllarca barış içerisinde yaşayan, farklı din ve kültürlerden gelen insanları birbirine düşman ederek, sadece Filistin'de değil tüm dünyada beraber yaşama kültürünü zehirledi ve dünya barışını tehdit edecek fitnenin ve terörün tohumlarını özellikle İslam coğrafyasına ve tüm dünyaya ekti." diye konuştu.

Tüsü, "Özellikle 2011 yılından itibaren, Libya, Tunus, Mısır, Suriye, Yemen, Lübnan ve Irak çıkartılan iç savaş, kargaşa ve kaos ile siyonist rejim çevresinde istikrarsız ve halkları birbirine düşman olmuş ülkeler haline getirildi. Satılmış petrol krallıkları da petrol gelirlerini Ortadoğu'nun daha fazla yanması için vekalet savaşlarına yatırarak kan, gözyaşı, nefret ve intikam duygularını güçlendirdiler." şeklinde konuştu.

"Ey dünyanın özgür insanları! Gelin hep beraber direnişe ve direniş şehitlerine ses verelim." diyen Tüsü "Satılmış krallara ve devletlere rağmen sesimizi yükseltelim. İnsanların ortak değeri olan bu kutsal mekanları ve işgal edilmiş toprakları siyonistlerin elinden kurtarıp gerçek sahipleri olan Filistinlilere geri vermek için direnişin birer neferi olalım." ifadelerini kullandı. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir