• DOLAR 32.6
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2499.014
  • ...
Votka Firmasından Küstahlık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İngiltere`de yayımlanan Daily Telegraph gazetesinin Orta Asya muhabiri James Kilner`in haberine göre, içkinin kuvvetli etkisi, votka şişesinin etiketinde de "Allah`ın gücü herkese yeter" sloganıyla öne çıkarılıyor. Habere göre Kazakistan`ın doğusunda, Allah`ın adının anıldığı votka şişelerinin ortaya çıktığı Semey kentinden imam Bekzat Boranbay, KTK televizyonuna, "Bunu yapanların tek kurtuluşu nedamet getirmektir. Allah alkole karşıdır ve bu bir soytarılık" diye konuştu.
 
Kazakistan`ın nüfusunun çoğu Müslüman ama Sovyetler Birliği`nin bir parçası olduğu yaklaşık yetmiş yıl boyunca cumhuriyette votka tüketimi başka Sovyet cumhuriyetlerinden geri kalmadı. Daily Telegraph muhabirinin görüşüne göre, çoğunluğu Sünni Müslüman olan Kazaklar günlük yaşamlarında hala dini çok öne çıkarmıyor ama Bağımsızlıktan bu yana özellikle de son on yıl içinde İslamın etkisinin arttığı gözleniyor. Habere göre, yetkililer öfkeyi yatıştırmak için bölgede Bayterek votkasının üreticisi olan Geom adlı şirkete dükkanlardaki şişeleri toplatması için çağrı yapmış. Geom şirketinden bir sözcü de yapılan hatanın temelinde cehaletin yattığı yolunda bir açıklamayla cevap vermiş. Şirket sözcüsü etiketlerin komşu Rusya`da yapıştırıldığını, şirkette Arapça bilen olmadığı için şişenin üzerindeki Allah kelimesinin ne anlama geldiğini kimsenin anlamadığını söylüyor.
Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Türkmenistan gibi Kazakistan da 1991 yılına kadar Sovyetler Birliğinin parçasıydı. Kazakistan`da yetmiş yıla yakın süre 2 resmi dil, Kazakça ve Rusça kullanıldı.
 
BBC
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir