• DOLAR 32.453
  • EURO 34.492
  • ALTIN 2472.507
  • ...
Şehit edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ PTT Meydanı'nda bir araya gelen İslami sivil toplum kuruluşları tarafından, Filistin'de şehit edilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ellerinde Filistin bayraklarıyla alana gelen vatandaşlar, sık sık tekbirler getirerek, ABD ve siyonist terör çetesi aleyhine sloganlar attı.

Basın açıklamasını okuyan Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu, siyonist terör rejiminin 14 Mayıs 1948'de başlayan vahşetinin halen devam ettiğini söyledi.

Kayaoğlu, "Bu vahşeti yapan önce bebek katili israili, sonra Amerika'yı şiddetle kınıyorum. Allah bunların cezasını versin. Bizler burada bu zulme karşı haykırmak için bulunmaktayız. Şunu bilsinler ki mazlumlar hiçbir zaman yok olmayacaklardır. İman etmiş bir milletin önünde bu zalimler duramayacaklardır. Bizler Filistinli kardeşlerimizin Mescid-i Aksa'yı koruma adına mallarını ve canlarını verdiklerine şahidiz ya rabbi. Bu destansı mücadeleyi veren Filistinli kardeşlerimizle gurur duyuyoruz. Rabbim onlara güç versin, kuvvet versin. Bütün dünya sussa ve seyirci kalsa bizler Filistinli kardeşlerimiz için susmayacağız. İnşallah sonuna kadar onların yanında olacağız. Allah'ın bütün ayetlerine yemin olsun ki toprağa girene kadar bu mücadelemiz devam edecektir. Sonuna kadar bu mücadelenin yanında kalacağız." dedi.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Filistinliler için dua okundu.

Palu'da siyonist terör şebekesine lanet yağdı

Siyonist terör şebekesinin Filistinlilere uyguladığı zulme Palu'dan da lanet yağdı. Palu Sivil Toplum Platformu tarafından çarşı merkezinde basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasında bir araya gelen vatandaşlar, Amerika ve siyonist terör rejimi aleyhine sloganlar atarak, katliamları protesto ettiler.

Palu Sivil Toplum Platformu Başkanı Hakan Demir, İslam coğrafyasının, her geçen gün küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiğini söyledi.

Demir, "Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak, siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs'ümüzü işgalci israilin siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunulmuştur. Kimseye hesap verme gereği duymadan çocukları öldürülen, kadınlarının namuslarına tecavüz edilen, ilk kıblesine el uzatılan İslam dünyasının mensuplarına sesleniyoruz: Daha neyi bekliyorsunuz? Daha ne kadar kendi kardeşlerinize, ümmetin meselelerine sağır, dilsiz kalacak ve görmezden geleceksiniz? Filistin dar bir coğrafyada bulunan birtakım insanların meselesi değil, tüm İslam âleminin namusudur. Celladından diz çöküp af dileme gafletinden kurtulunuz. Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir. Bir gün ateş sizi çemberi içerisine almadan harekete geçiniz. Irk, meşrep ve mezhep taassubiyetini bir kenara bırakıp Allah yolunda birleşiniz." ifadelerini kullandı. (Emrullah Yıldız, Murat Polat - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir