• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Filistinlilere yönelik katliam telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Kudüs'te yaşanan Siyonist rerör rejimi vahşeti nedeniyle "Kudüs için özgürlük yürüyüşü" gerçekleştirerek, gıyabi cenaze namazı kıldı.

Mimar Sinan Kültür Parkı önünde buluşan grup, tekbir ve sloganlar eşliğinde Gölbaşı Caddesi'nden Demokrasi Parkı istikametine yürüyerek, basın açıklaması yaptı. Parkta kılınan gıyabi cenaze namazının akabinde dua edilerek, Kudüs için özgürlük mücadelesine destek verildi.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Siret Derneği Başkanı Ali Tamer, Kudüs'ün ciddi bir işgal ve tehdit altında olduğunu söyledi.

Tamer, "Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. 1917'de başlayan işgal süreci bugün itibariyle bambaşka bir noktaya taşınmıştır. ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini 7 Aralık 2017'de ilan ettiği üzere Kudüs'e taşıması, biz Müslümanların asla kabul etmeyeceği bir durumdur. Kudüs Müslümanlarındır ve ebediyen Filistin'in başkenti olarak kalacaktır. Onun için katil israilin ve onun emellerinin taşeronluğunu yapan emperyalist sistemin başaktörü, en büyük zalim olan Amerika'nın bu adımı bizim için yok hükmündedir. Katil israil kendine yakışır bir barbarlık ve insanlık suçuyla 50'yi aşkın Filistinli kardeşimizi katletmiş, 2 bini aşkın Filistinli kardeşimizi de gerçek mermilerle, insansız hava araçlarından gaz bombası yağdırmakla yaralamıştır ve maalesef bu katliam ve saldırılar artarak devam etmektedir. Yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan ve kendi topraklarını savunan masum Filistin halkına yönelik bu katliamlar, elleri kuruyasıca siyonistlerin ve iş birlikçilerinin yüz karası olduğu kadar dünyanın bu katliamlara ve işgale ciddi bir tepki göstermeyip sessiz kalması da insanlık adına kapkara bir leke olmuştur." dedi.

Sadece Müslümanların değil, insanlığını yitirmemiş bütün insanların siyonist çeteden hesap sorma vaktinin geldiğini sözlerine ekleyen Tamer, "Halkı Müslüman olup, idarecilerinin katil israil ve en büyük zalim olan Amerika'nın uşaklığını yaptığı Mısır, Suud, Birleşik Arap Emirlikleri gibi birçok Müslüman ülke yöneticilerinin Kudüs davasına olan ihanetleri başta Filistinlileri olmak üzere nüfusu 2 milyara yaklaşan ümmet-i Muhammed'in her bir ferdini derinden yaralamaktadır. Bugün sadece Müslümanların değil, insanlığını yitirmemiş yeryüzünün vicdan sahibi tüm insanlarının bu zalimlerden ve onların uşaklarından hesap sorma zamanı gelmiştir. Biz şuna iman ediyoruz: Allah zalime asla fırsat vermez. Zulmünde boğulsun diye mühlet verir. Zalimler bir gün elbette kendi zulümlerinde boğulacaklardır." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından terör çetesinin paçavrası yakıldı. (Ferit Gölgül - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir