• DOLAR 32.597
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.522
  • ...
Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

İLK TERAVİH KILINDI İLK SAHUR YAPILDI

Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan ayı geldi. İlk teravih için camilere akın eden Müslümanlar mübarek ayın gelişinin sevincini ve heyecanını yaşadı. Tekbirler ve salavatlar eşliğinde ilk teravihlerini kılan vatandaşlar ilk sahurlarını da yaptı. Bugün ilk orucu tutacak olan Müslümanlar iftarı sabırsızlıkla bekleyecek. Eski Ramazanlar özlemi ise her Ramazan olduğu gibi devam ediyor.

RAMAZAN GELDİ ÇARŞILAR HAREKETLENDİ

On bir ayın sultanı rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı için alışverişe çıkan halk, esnafın yüzünü güldürdü. Vatandaşlar Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamlamak üzere çarşının yolunu tutarken, uzun bir süreden bu yana durgunluktan yakınan esnaf ise bu ayın bereketinin her yeri sardığını ifade etti. Ramazan hazırlıkları tüm heyecanıyla sürerken, bu ayda en çok tüketilen hurma, kuru üzüm, kayısı ve meyan kökü tezgâhlardaki yerini aldı. Ramazan sofralarının zenginliğinin tezgâhlara yansıdığı Gaziantep`teki tarihi Almacı Pazarı'nda Ramazan alışverişi hareketliliği başladı. Çarşılarda vitrinlerin ön sıralarında hurma, tatlı çeşitleri ve meyan şerbeti gibi Ramazan ayında bolca tüketilen ürünlere yer vermeye başladıkları görülen esnaf, bu ürünleri halkın dikkatini çekecek şekilde sergiliyor. Ramazan ayının yaklaşmasıyla pazarda bir hareketliliğin başladığını belirten esnaf, bu ayın rahmet ve bereketiyle geldiğini söylediler.

AVRUPA YETİM-DER RAMAZAN'A HAZIR

Avrupa Yetim-Der, Ramazan ayında Türkiye, Filistin, Afrika, Aysa ülkeleri ve Avrupa`da yapacağı yardım çalışmalarının ön hazırlıklarını tamamlayarak uygulayacakları projeleri açıkladı. Ramazan ayı öncesinde Avrupa`nın farklı bölgelerinde kalan mülteci ve yetim çocuklar ile Afrika ülkelerinin bir kısmına insani yardım bağlamında çeşitli yardımlar ulaştıran uluslararası insani yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren gıda yardımı ve iftar yemeği projelerinin hayata geçirileceğini açıkladı. Yapacakları yardımlarla ilgili açıklamada bulunan Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, gıda yardımı, iftar yemekleri ve bayram öncesi yetim giyindirme projeleri başta olmak üzere birçok yardım faaliyetini Ramazan ayı içerisinde icra edeceklerini söyledi. Hayırseverlere seslenen Ateş, "Ramazan ayı paylaşma ayıdır. Sadaka, zekât ve fitrelerini vermek isteyenler Avrupa Yetim-Der'e bağışlayabilir. Bu yıl fitre bedeli 10 Euro, Ramazan kumanyası paketi 30 Euro, bir kişiye verilecek iftar yemeği bedeli 3 Euro'dur. Ayrıca Yetim giyindirmek isteyen hayırseverler de 35 Euro bağışta bulunarak bunu gerçekleştirebilirler." dedi.

RAMAZAN'DA İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN ÜCRETSİZ EKMEK

Batman'da fırın işleten Talat Kızılkan, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ekmek vereceklerini belirtti.

Abdurrezzak Ceylan Caddesi üzerindeki Rıfat Ekmek Fabrikası'nın sahibi Talat Kızılkan, ihtiyaç sahiplerine mübarek Ramazan boyunca toplam 45 bin ekmek vermeyi planladıklarını söyledi. Kızılkan, "Biz, 50 yılı aşkındır bu mesleği yapmaktayız. Babamdan sonra biz işi devraldık ve işe başlamamızın 33'üncü yıl dönümüdür. Bu vesileyle Ramazan ayı boyunca her gün 300 ihtiyaç sahibi aileye 5'er ekmekten bin 500 ekmek temin etmeyi planlıyoruz. İnşallah Ramazan'ın sonunda toplam 45 bin ekmeği ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir