• DOLAR 32.597
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2505.229
  • ...
Tarihte Bugün - 16 Mayıs 2018
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TARİHTE BUGÜN / DOĞRUHABER / İSTANBUL / 16 MAYIS

1535: Deniz savaşlarında elde ettiği zaferlerle Osmanlı Tarihinde efsaneleşen ve Akdeniz`in bir Osmanlı denizi olması yolunda büyük payı olan Barbaros Hayrettin Paşa, Haçlı donanmasına karşı zafer kazandı.

1905: Türk İslam mütefekkir ve şairi Necip Fazıl Kısakürek doğdu.

1934: İran`ın devrik şahı Muhammed Rıza Pehlevi`nin babası Şah Rıza Pehlevi'nin Türkiye ziyareti başladı. Baba Rıza Şah İngilizlerin müdahalesi ile 1941`de tahttan indirilmiş yerine oğul Rıza Pehlevi getirilmişti.

1950: Yıllardan beridir zorla Türkçe okutulmaya çalışılan Ezan-ı Muhammedi'nin tekrar asli lafızlarıyla Arapça okunması TBMM'ce serbest bırakıldı. Yıllarca devam eden Türkçe Ezan zulmünün etkisi ve tartışmaları hala sürmektedir.

1957: IBM'in, yeni geliştirdiği bilgisayarın ağırlığı 21 tondu ve bir tiyatro sahnesine ancak sığabiliyordu.

1960: Millî Eğitim Bakanlığı, devlet tarafından resmen ve zorunlu olarak kutlamaları yapılan 19 Mayıs gösterilerini yasakladığını açıkladı.

1972: Sıkıyönetim uygulaması çerçevesinde askeri makamlarca tutuklananların asker kişi sayılacağı açıklandı.

1974: 9 İsrailli çocuğu rehin alan Filistin gerillalarıyla İsrail askerleri arasında çatışma çıktı; siyonist İsrail, sözde 9 çocuğu kurtarma adına 16 çocuk öldürdü, 70 çocuğu da yaraladı.

1977: Merkez Bankası'nın çekleri Japonya ve İsviçre'deki bazı bankalar tarafından ‘zavallı Türkiyem` dedirtecek bir trajikomiklikle karşılığı olmadığı gerekçesiyle ödenmedi. Türkiye 2000`li yıllara gelene kadar özellikle ekonomi alanında bu onur kırıcı olayları yaşadı durdu.

1982: 7 ay önce hapisten kaçan Yılmaz Güney, Fransa'nın Cannes şehrinde ortaya çıktı ve Cannes Film Festivaline, 'Yol' filmi ile katılacağını açıkladı.

2012: Bdp'den Ahlaksız Teklif

Meclis'teki Yeni Anayasa Görüşmeleri Devam Ederken Gündeme İlginç Bir Konu Da Geldi.

Bdp, Yeni Anayasada Eşcinsel Evliliğine İzin Verilmesini Teklif Etti.

Bdp'nin Bu Teklifine Ak Parti, Mhp Ve Stk'lar “Ahlaksızlık” Yorumunu Yaparak, Tepki Gösterdiler. Chp İse Âdeti Olduğu Gibi Bdp'nin Teklifine Destek Verdi.

Bdp'nin Böyle Bir Talepte Bulunması Ve Chp'nin De Bunu Desteklemesi Kamuoyunda Tepkilere Neden Oldu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir