• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
Tarihi Ulu Camii`nde ilk teravih namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm İslam âleminde olduğu gibi Diyarbakır'da de yaşlı, genç erkek, kadın ve çocukların camilere akın etmesine neden oldu.

Diyarbakırlılar, rahmet ve bereket ayı olan Ramazan'ın ilk teravihini kılmak için camii ve mescitlere akın etti. Sur İlçesinde bulunan tarihi Ulu Camii'ne gelen Diyarbakırlılar, ezan okunmasının ardından yatsı namazını kıldı.

İLKHA mikrofonlarına konuşan cami cemaatinden Hüsnü Aytun, "Keşke bütün sene böyle olsaydı. Oruçta olan o duyarlılığın, o hissiyatın bütün yıl olması gerekir. Önemli olan bu ayı ve ruhu bütün yıla yaymak." dedi.

Veysel Ekinci ise "Ramazan on bir ayın sultanıdır.  Diyarbakır'ın diğer yerlere oranla daha güzel bir havası var. Diğer aylara göre Ramazan ayı daha şen ve güzel geçecektir. Burada namaz kılmak bizim için büyük bir şanstır." ifadelerini kullandı.

M. Ali Solmuş, İsmail Solmuş ve Baran Eken ise herkesin teravihe gelmesi gerektiğini, Allah'ın ikramı olan bu ayı tüm Müslümanların iyi değerlendirmesinin önemli olduğunu söylediler.(Emrah Deniz, Mehmet Çelik-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir