• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Ramazan ayına kavuştuğumuz için mutluyuz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının ilk teravih namazında Gaziantep'te vatandaşlar, teravih namazı için büyük bir heyecanla camileri doldurdu. Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmanın mutluluğunu yaşayan Gaziantepliler, bu mübarek ayın Müslümanların vahdetine olmasını dilediler.

Gaziantep'te tüm mübarek gün ve gecelerde olduğu gibi Ramazan'ın ilk teravihinde de halk camilere akın etti. Kentteki camileri dolduran Gaziantepliler, Ramazan'a ulaşmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdiler.

Gaziantepliler, akşam saatlerinden itibaren evlerine yakın camilere giderek Ramazan ayının ilk teravih namazını huzur içerisinde eda ettiler. Yatsı ezanının okunmasıyla camilere gelen vatandaşlar, Ulu Cami başta olmak üzere kentte bulunan diğer camilere akın etti. Camileri dolduran 7'den 70'e kadın-erkek bütün cemaat, yatsı namazının ardından teravih namazını cemaat ile kıldı. Topluca getirilen salavatlar ve yapılan dua ile Ramazan'ın ilk gecesini ihya ettiler.

Ramazan ayının ilk teravih namazı için kentin en kalabalık camisi Ulu Cami'de kılınan teravih öncesi Ramazan ayı ile ilgili Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu tarafından bu ayın önemini anlatan bir vaaz verildi.

Ezanının okunmasının ardından yatsı ve teravih namazlarını eda eden Gaziantepliler, hep bir ağızdan getirilen tekbir ve salâvatlara eşlik ettiler. Çok sayıda kadın ve çocuğun teravih namazı için camilere geldiği görülürken, kimi vatandaşlar ise namaza aileleri ile birlikte geldi. Namaza gelen kadınlar ise camide kendilerine ayrılan bölümde namaz kıldı.

Teravih namazının ardından mübarek Ramazan ayı ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan Gaziantepliler, Ramazan ayına kavuşmanın sevincini yaşadıklarını ve mübarek bu ayın İslam alemine hayırlara vesile olmasını, Ramazan ayının bütün dünyaya huzur, barış, birlik ve beraberlik getirmesini temenni ettiler.

İlk teravih namazını kılmak için camiye geldiğini belirten vatandaşlardan Halil Doğan, Ramazan ayının Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olmasını diledi.

"Ramazan ayı bizim için bir kazançtır"

Mazlum Filistin halkı başta olmak üzere zulüm altında olan Müslümanların içinde oldukları bu duruma üzüldüğünü belirten Doğan, "Allah (celle celaluhu) nice Ramazanlara ulaşmayı bütün Müslümanlara nasip eylesin. Ramazan ayı bizim için bir kazançtır. Ramazan ayı bizim için hayra vesiledir. Herkesin bu hayır ile olmasını dilerim. Mübarek Ramazan ayına kavuştuğumuzdan dolayı da çok mutluyuz. İnşallah tüm Müslümanlar da mutludurlar. Bugün ilk teravi namazına geldik. Tabi Gazze'de yaşananlar bizi çok üzüyor. Bu Müslümanların gidişatı gidişat değil. Arap ülkeleri bir araya gelse, bir toplum olsa kâfirler Müslümanlara hiçbir şey yapamaz. Ama maalesef Müslümanlar olarak bir araya gelemiyoruz." dedi.

"Ramazan ayına kavuştuğumuz için mutluyuz"

Dört gözle Ramazan ayının gelmesini beklediğini belirten Mehmet Göçmen, "Allah'a (celle celaluhu) hamd olsun Ramazan ayına kavuştuk. Bugün çocuklarla birlikte hep beraber teravih namazına geldik. Bir ay boyunca da inşallah teravih namazına geleceğiz. Ramazan ayına kavuştuğumuz için mutluyuz. Ramazan ayı inşallah Gazze'deki kardeşlerimizin de kurtuluşuna vesile olur. Allah'ım (celle celaluhu) o kardeşlerimize yardım etsin. Türkiye'nin de Gazzeli kardeşlerimize yardım etmesini istiyorum. Bütün İslam âleminin bu kardeşlerimize yardım etmesi gerekiyor. Namaz kılmayanlar için de Ramazan ayı bir fırsattır. Namaz kılmayanların bu ayda namaza başlaması gerekiyor. İnşallah bizde teravih namazına gelerek, mukabelelere giderek Ramazan ayını değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

"Ramazan ayı vesilesiyle inşallah ümmet birbirine daha iyi kenetlenir"

Ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşadığını belirten Ümit Görgülü de, "İnşallah bu Ramazan ayında Müslümanların birlik ve beraberliklerinin pekişmesi adına bu ay bir fırsat olur. İnşallah bu mübarek ay daha bereketli ve iyi geçer. Bu Ramazan ayı vesilesiyle inşallah ümmet birbirine daha iyi kenetlenir ve Gazze'de, Filistin'de Müslüman kardeşlerimize yapılan bu zulme karşı inşallah birlik ve beraberliğimiz daha da pekişir." temennisinde bulundu.

"Bu ayı ibadetle geçirmeliyiz"

Ramazan ayının Müslümanlar için bir fırsat ayı olduğunu ifade eden Ahmet Gücür ise, şunları söyledi: "Allah'a (celle celaluhu) şükürler olsun, Ramazan ayına kavuştuk. Teravih namazını kılmak için camiye geldik. Ramazan ayına kavuştuğumuzdan dolayı Allah'a (celle celaluhu) bol bol şükretmeliyiz ve nasip olursa inşallah bu gece ilk sahurumuza da kalkacağız. Bu ay hali vakti yerinde olan insanların daha çok fakirleri gözetmesi gerekir ve bu ayı ibadetle geçirmeliyiz."

"Bu aydaki maneviyatı hiçbir ayda insan elde edemiyor"

İlahiyat öğrencisi Ammar Kızılçınar da, "Öncelikle ben Ramazan ayının bütün İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbimden bu Ramazan'ı hakkıyla eda edebilmeyi tüm Müslümanlara nasip etmesini niyaz ediyorum. Gerçekten bu Gazze'deki durum ile birlikte içimiz çok acı bir şekilde bu aya girdik. Ancak bu ayı bizler büyük bir fırsat olarak değerlendirip kendimizi manevi olarak iyi bir şekilde depolamalıyız. Bu ay gerçekten bizim için büyük bir fırsattır. Bu aydaki maneviyatı hiçbir ayda insan elde edemiyor. Bundan dolayı bu ayın kıymetini bilmeliyiz. Bu ayı namazla, Kur'an-ı Kerim okuyarak ve zikirle geçirmeliyiz. Bu ayı kendimize bir depolama ayı olarak değerlendirmemiz lazım ve bu ayın önemini bilmemiz lazım." şeklinde konuştu.

"Ramazan ayının ayrı bir zevki, heyecanı ve havası var"

Ramazan ayını manevi bir atmosferde dolu dolu geçirmek için bir fırsat olduğunu belirten Celal Sarı, bu ayın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, şunları dile getirdi:

"Allah'a (celle celaluhu) şükürler olsun Ramazan ayının ayrı bir zevki ayrı bir heyecanı, havası var. Bu havayı teneffüs etmek çok güzel bir duygudur. Bunu tarif etmekte mümkün değildir. Çünkü bu içten gelen bir duygudur. Bunu ancak biz yaşayınca anlayabiliriz. Allah (celle celaluhu) bütün Müslümanlara Ramazan ayını hayırlı ve uğurlu etsin. Müslümanların birlik ve beraberliğini vesile kılsın. Yine Rabbim inşallah haktan hukuktan ayırmasın. İnşallah Müslümanların Ramazan ayını iyi geçirip sonra sevinçli bir şekilde bayrama kavuşmasını diliyorum."

"Bu fırsatı kaçırmamak lazım"

Muhammet Kılınç da, "Allah'a (celle celaluhu) hamd olsun Ramazan ayına kavuştuk. Eğer bu Ramazan ayını kaçırırsak, iyi değerlendiremezsek kendimizi niye saklıyoruz. Ramazan ayında bir gün oruç yiyen bir sene oruç tutsa o bir günün orucun sevabını asla alamaz. Ramazan-ı Şerif maşallah bereket ayıdır. Allah-u Teâlâ bize bu nimeti verdi. Bundan sonra herkes bu ayda orucunu tutsun, namazını kılsın." diye konuştu.

Mehmet Gercez ise, "Allah (celle celaluhu) her sene bugünlere çıkmayı nasip etsin. Ramazan ayının ülkemize ve yeryüzündeki bütün ülkelere bereketi, huzuru, barışı ve güzelliği getirmesini diliyorum. Bu ayda Müslümanların Kur'an-ı Kerimi okumaları ve ibadetle geçirmeleri gerekir." diye belirtti.

Ayşe Çarçabuk ve Hatice Dilmez ise, "Allah (celle celaluhu) bizlere bugünlere ulaşmayı tekrar nasip ettiği için sonsuz şükürler olsun diyorum. Allah (celle celaluhu) tüm Müslümanları da her zaman bu mübarek zamanlara çıkarsın. Ramazan ayı hayırlı uğurlu olsun. Rabbim gücünüzü artırsın ve Rabbim ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlara vesile kılsın. Ramazan ayına kavuştuğumuz için de çok sevinçliyiz. Çünkü Ramazan ayı on bir ayın sultanıdır." şeklinde konuştular.

Aileleri ile birlikte namaza gelen çocuklar ise, Ramazan ayına kavuştukları için çok sevinçli olduklarını belirttiler.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir