• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Umut Kervanı`nın hedefi büyük
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği Batman Umut Kervanı, bu Ramazan ayında da fakir, mülteci ve muhtaç ailelere bir ay yetecek miktarda hazırlanmış Ramazan paketlerini ulaştırmaya başladı.

Umut Kervanı, binlerce aileye ulaştırmak üzere "Gelin Yoksul ve Muhtaçlara Umut Olalım" sloganıyla Ramazan ayından önce hazırladığı gıda paketinin dağıtımını yapmaya başladı.

Ramazan ayı boyunca hayırseverlerden gelen yardımlarla maddi durumu düşük yetim, mülteci ve fakir ailelere Ramazan paketlerinin dağıtımına devam edileceği belirtildi.

Muhtaçlara ulaştırılmak üzere günlerce hummalı bir şekilde hazırlık yaptıklarını ve hazırladıkları Ramazan paketlerinin dağıtımına başladıklarını ifade eden Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, "Öncelikle yarın gireceğimiz mübarek Ramazan ayının halkımıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Batman Umut Kervanı kurulduğu günden (2005) bu yana her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da inşallah binlerce aileye hayırseverlerin desteğiyle gıda yardımında bulunacak. Son 45 gündür hummalı bir çalışma içerisine girdik. Gıda kolilerimizi oluşturmak için üye ve gönüllülerimizle toplantılar gerçekleştirdik. Bunun neticesinde Ramazan çalışmaları olarak afiş, brandalar ve el ilanları dağıttık." dedi.

"Hedefimiz on binlerce muhtaç, yetim, mülteci ve mağdur aileye ulaşmak"

Muhtaçlara ulaştırmak üzere 5 bin ton gıda alımı yaptıklarını vurgulayan Işık, "Bunun içinde pirinç, mercimek, bulgur, zeytin, şeker, salça, fasulye, makarna vesaire gıda maddelerini içere bir koli yapacağız. Malumunuz olduğu üzere bunlar külfetli bir iştir. Bu çalışmalarımıza katılan tüm üye ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Bu Ramazan ayında şu anda hazırladığımız kolileri bugünden başlamak üzere dağıtımımıza başladık. Hayırseverlerimizin desteğiyle binlerce aileye yardımlarımız başladı. İnşallah destek alırsak on binlerce muhtaç, yetim, mülteci ve mağdur aileye dağıtım hedefimiz vardır." diye konuştu.

Kendilerine yardım yapılan aileler de aldıkları yardımla bir nebzede olsa bu ayda ihtiyaçlarını karşılayabilmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, kendilerine yardım elini uzatan Umut Kervanına dualarda bulundu.(Mehmet Fatih Akgül/Mehmet Sait Çelik-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir