• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Vicdan sahibi herkes Kudüs için ayağa kalkmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyarak büyük bir fitnenin fitilini ateşleyen ABD ve siyonist işgal şebekesinin dün yaşanan gösterilerde işlediği katliamlara tepkiler dinmiyor. Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) tarafından Gazze'de 60'tan fazla Filistinlinin katledilmesi nedeniyle basın açıklaması düzenlendi.

54 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Van SDİ üyeleri Hazreti Ömer Camii'nde şehit edilen Filistinliler için gıyabı cenaze namazı kıldı. İkindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazını Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas kıldırttı. Kılınan namazın ardından bir basın açıklaması yapıldı.

Van SDİ üyesi M. Garip Cesur'un okuduğu açıklamada,  Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün Müslümanların bir parçası olduğu ve asla siyonistlere terk edilemeyeceği belirtildi.

Garip, "Trump'ın bu hadsiz kararı hiçbir zaman tanınmayacak ve elbette karşılıksız kalmayacaktır. Yüzyılı aşkın süredir Filistinlilere karşı şiddet uygulayan siyonist çetenin yayılmacı politikalarını nasıl yürüttüğünü ve büyük israil ideali için her türlü yola başvurduğunu biliyoruz. Fakat bugün ABD'yi arkasına alarak her türlü vahşeti sergileyen israili cesaretlendiren sadece arkasına aldığı güç değildir. Bundan daha fazlası ümmetin suskunluğu ve içine düştüğü zillet halidir. Eğer Müslümanlar başlarındaki diktatörleri def edip birlik olmuş olsalardı bugün bunlar yaşanmayacaktı. Ey Rabbimiz, içimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak etme ve başımızdaki bu zalimleri def et." dedi.

"Bu katliamlar Müslümanları Filistin davasından asla vazgeçirmeyecektir"

"ABD başkanı Trump'ın ülkesinin büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararı 21. yüzyılın en büyük siyasi suçlarından biridir. Uluslararası hukuka, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına, ahlaki normlara, tarihsel birikime ve sahadaki gerçeklere aykırı bu karar gayri meşrudur ve asla tanınmayacaktır." diyen Garip sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Kudüs'ün statüsü ve tapusu tarihle sabittir ki Kudüs İslam'ındır. Trump gibi hadsiz cahiller bu gerçekliği değiştiremezler. Eğer bu adımla yapılmak istenen Müslümanların sabrını ve tepkisini ölçmekse; bizler topyekûn birer Selahaddin olarak Kudüs'ün özgürlüğü için sefere çıkmaya hazır olduğumuzu buradan bütün haçlılara ilan ediyoruz. Kudüs asla sizin siyasi popülizminize kurban edilecek bir mesele değildir ve bütün dünya bunu böyle bilmelidir. Zalim israil döktüğü kanda boğulacaktır. Filistinliler, kadınlarıyla ve çocuklarıyla son bir aydır Büyük Dönüş Yürüyüşü gerçekleştiriyorlar. İşgalci israil ise ateş açıp masum insanları, çocukları ve yaşanan olayları dünyaya aktarmak isteyen basın mensuplarını şehit ediyor. ABD'nin israil Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına tepki göstermek, Filistinli kardeşlerimizin düzenlediği Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne destek vermek ve Büyük Felaket olarak adlandırılan Nakba'nın 70. yılını protesto etmek için günlerdir meydanlarda olan Filistinli kardeşlerimize Gazze sınırında işgalci zalim israilin attığı alev topları ve mermilerle 60'tan fazla kardeşimiz şehit düştü. Rabbim kardeşlerimizin şehadetini kabul etsin. Bu katliamlar Müslümanları Filistin davasından asla vazgeçirmeyecektir. Unutmayın ki israil er geç döktüğü bu kanlarda boğulacaktır."  

"Ümmet Kudüs için ayağa kalkmalıdır"

Garip, "İslam ülkeleri bu adıma karşı gerekli mücadeleyi vermeli ve bu kararı geçersiz kılmalıdır. Bunun için tüm diplomatik yollar kullanılmalı ve her konuda Filistin halkının yanında olunmalıdır. Buradan bütün ümmete sesleniyoruz; şimdi uyanma ve harekete geçme zamanıdır. Şimdi de aynı şuurla mücadelemizi sürdürüp, haçlı artığı düşünceleri payanda olarak kullanan emperyalizme ve siyonizme karşı sesimizi yükseltme vaktidir. Unutmamalıyız ki; Kudüs Ümmetin onurudur. Bizler de onurumuza sahip çıkmalıyız! Dünya kamuoyu şunu bilmeli ki hem Siyonistler hem de ABD, İslam topraklarında işgalcidir. Ne Siyonistlerin varlığı ne de ABD'nin elçilik girişimi meşru değildir. Müslümanların kanını akıtan bu canilerin attığı her işgal girişiminin karşısında olacağımız bilinmelidir. İslam topraklarında hâkim olduklarını düşünen emperyalistler, uzak olmayan bir zamanda büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını göreceklerdir. Tarih, zalimlerin attığı her adımı yazacak, zaman ise anı geldiğinde bu yapılanların hesabını soracaktır." ifadelerini kullandı.

"Ramazan hilâli Kudüs'ten doğar"

"Kudüs bir şehrin, bir mekânın adı olmaktan öte bir ümmetin varoluş bilincidir." diyen Garip "Kudüs bilincinden yoksun olanlar, Kudüs acısını idraklerinde diri tutamayanlar ne Halep'te ne Bağdat'ta ne yeryüzünün başka yerlerinde yaşanmakta olanları kavrayabilirler. Kudüs ümmet bilincinin siyasal, askeri, stratejik mihenk taşıdır; ne Arabın ne Acemin ne Türkün meselesidir; bundan öte ortak şuur halidir. Irk, renk ayırmadan hepimizi saran ortak Ramazan iklimi aynı zamanda Kudüs'ün soluğunu da ruhlarımıza üflemeli. Kim hangi kararı alırsa alsın Kudüs İslam'ındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs sahipsiz değildir. Şimdi ilk kıblemize, Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Miraca yükseldiği o mübarek beldeye sahip çıkma zamanıdır. Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak tüm bu yaşanan hukuksuzluğu ve İslam dünyasına karşı atılan bu adımları protesto ediyoruz. Tüm Kudüs sevdalılarını ve vicdan sahibi herkesi Kudüs için ayağa kalkmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından vatandaşlar "kahrolsun israil, katil israil, kahrolsun ABD" sloganları attı.(Yunus Tuğrul-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir