• DOLAR 32.51
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2472.806
  • ...
Şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesindeki camilerde siyonist işgalcilerin katlettiği Filistinliler için sala okundu, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Merkez Hacı Maksut Camisi'nin avlusunda kılınan gıyabi cenaze namazına İlçe Kaymakamı Halid Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Akşahin, Müftü Tahsin Ekim, siyasiler, STK'lar ve vatandaşlar katıldı. Gıyabi cenaze namazı öncesi camide Fetih Suresi okunup dualar edildi. Cenaze namazını İlçe Müftüsü Tahsin Ekim kıldırdı.

Gıyabi cenaze namazı sonrasında Filistinli şehitler için düşünce ve tepkilerini dile getiren ilçe halkı, işgalci rejime beddua edip, Müslümanların birleşmesi gerektiği söyledi.

Vatandaşlardan Mehmet Salih Akmeşe, "Dün büyük bir üzüntü ile gördük ki mazlum Filistinli kardeşlerimize israilin zulmü devam etmekte. Ne yazık ki dünyanın büyük devletleri buna sessiz kalmakta. Müslüman coğrafyadaki devlet idareleri de bu zulmü çok dillendirememekte veya dillendirmek istememektedir, biz bunlara üzülüyoruz. Devletin ve STK'ların ciddi manada tepki koymasını, israil barbarlığının telin etmelerini istiyoruz. israil ancak kendi yaptığı gibi güçten anlar. Biz kendi aramızda vahdeti tesis edemezsek israil zulmüne devam edecektir. Biz bu yüzden zalim ve barbar aynı zamanda terörist olan bu şebekeye karşı var olan bütün gücümüzle vahdeti tesis etmek zorundayız. Allah (celle celaluhu) Filistinli kardeşlerimizin şehadetini kabul etsin, geride kalanlara da direniş ve zafer nasip etsin." dedi

Bir Yahudi veya Hristiyan öldürüldüğünde dünyanın ayağa kalktığını söyleyen 75 yaşındaki Hasan Badıllı'da  " Benim yaşım 75, elimden gelirse, şu anda hükümet beni gönderirse savaşa gitmeye hazırım. Benim canım onlara fedadır. Dünyadaki Yahudi ve Hristiyanların hepsi Müslümanların başına üşüşmüş. Sadece Müslüman oldukları için saldırıya maruz kalıyorlar. Bir defasında bir Hristiyan gazeteci öldürüldü dünya ayağa kalktı. İşgalciler günde 200-300 kişi öldürüyor, bunlar da insan değil mi? Sadece ABD, israil ve Fransızlar mı insan? Onlardan biri öldü mü dünya ayağa kalkıyor. Müslümanlar ölünce de gülüyorlar. Suudiler de onların yanında yer alıyor. Dünya Müslümanları Filistin'e yardım etmeli." ifadelerini kullandı.

Ömer Şanda isimli vatandaş ise "Allah işgalci rejimi kahretsin. Allah Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'in dinine yardım etsin. Müslümanlar birbirlerine karşı samimi değiller, samimi olsalar onlar bunu yapamazlar. Amerika'nın neler yaptığını görüyoruz. Türkiye hariç her yeri vuruyor. Allah büyüktür, intikamını alır. Allah'ın belaları daha büyüktür." dedi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir