• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
Siyonist katillere lanet yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emperyalist ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini dün Kudüs'e taşımasının ardından yapılan gösterilerde işlediği katliamla gündeme gelen siyonist terör şebekesine tepkiler artarak devam ediyor.

Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyarak büyük bir fitnenin fitilini ateşleyen ABD ve siyonist işgal şebekesinin dün yaşanan gösterilerde işlediği katliamlara tepkiler dinmiyor. Gaziantep'te Gönüllü Kuruluşlar Platformu öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce kişi, İslam ülkelerini siyonist işgal şebekesine yaptırım yapmaya davet etti.

"Kudüs İslam'ındır" temasıyla ellerindeki döviz ve bayraklarla ikindi namazında Yeşil Cami önünden Yeşilsu Parkı'ndaki Şehitler Abidesi'ne kadar sloganlar eşliğinde kortej halinde bir yürüyüş gerçekleştiren kadın-erkek, yaşlı-genç ve çocuk binlerce vatandaş, emperyalist ABD ve işgalci siyonistleri protesto etti.

Ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle işgalci siyonistler ve ABD aleyhine sloganlar atan vatandaşlar, sık sık tekbirler getirdi. Yoldan geçen vatandaş ve esnafların da destek verdiği yürüyüşte emperyalist ABD ve işgalci siyonistlere lanet yağdı.

Yürüyüş esnasında vatandaşlar "Kahrolsun Amerika, Kahrolsun israil", "Cenk, Cihad, Şehadet", "Kudüs Bizim Canımız", "Siyonizme Karşı Omuz Omuza", "Kanımız Aksa da Kurtulacak El- Aksa" ve "Hamas'a Selam Direnişe Devam" sloganları attı.

Yürüyüşün ardından Yeşilsu Parkı'ndaki Şehitler Abidesi önünde bir araya gelen vatandaşlar protesto eylemine burada da devam etti. Burada yapılan basın açıklamasında da vatandaşlar, sık sık tekbirler getirip "Kahrolsun israil, kahrolsun ABD", "Katil israil Filistin'den defol" diyerek attıkları sloganlarla ABD ve siyonistlere lanet yağdırdı.

Yoğun katılımın olduğu basın açıklamasına, siyasi parti ve STK temsilcileri, kanaat önderleri, âlimler ile vatandaşlar katıldı.

Gönüllü Kuruluşlar Platformu adına basın açıklamasını okuyan Adem Uçar, Müslümanlara Kudüs'e ve Müslüman kardeşlerine sahip çıkma çağrısında bulundu.

"Gazze'ye uygulanan abluka ve ambargo her geçen gün ağırlaşmaktadır"

Kudüs'ün İslam'ın olduğunun altını çizen Uçar, "ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına tepki göstermek, Filistinli kardeşlerimizin düzenlediği Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne destek vermek, Nakba'nın 70'inci yılını protesto etmek ve kardeşlerimizi katleden israili lanetlemek için meydanlardayız." dedi.

Uçar, "15 Mayıs günü Büyük Felaket Nakba'nın 70'inci yıl dönümüydü. 70 yıldan beridir siyonist israil, Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescid-i Aksa'nın etrafında yaşlı, genç, kadın ve çocuk demeden katliamlarına devam ediyor. israil, kirli postallarıyla Kıble Camii'nin içinde terör estirip, ibadet eden insanlara saldırarak, camide bulunan Kur'an-ı Kerim'leri yerlere atıp, bizim mukaddesatımızı çiğnemektedir. Aynı zamanda da Filistin'e hususen Gazze'ye uygulanan abluka ve ambargo her geçen gün ağırlaşmaktadır." ifadelerini kullandı.

70 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları gasp edilen Filistinlilerin siyonist terör şebekesinin zulmü altında yaşamlarını devam ettirmeye çalıştıklarına dikkat çeken Uçar, şunları söyledi.

"Kadınlarıyla ve çocuklarıyla son bir aydır Büyük Dönüş Yürüyüşü'nü gerçekleştiriyorlar. İşgalci israil ise ateş açıp masum insanları, çocukları, yaşanan olayları dünyaya aktarmak isteyen basın mensuplarını şehit ediyor. Sadece dünkü yaşanan o katliamda israil askerlerinin kurşunlarıyla 60 kardeşimiz şehit edilirken binlerce Müslüman yaralandı."

"Kim hangi kararı alırsa alsın, Kudüs İslam'ındır"

"Kim hangi kararı alırsa alsın, Kudüs İslam'ındır, bizimdir ve Kudüs sahipsiz değildir ve Kudüs Filistin'in başkentidir" diyen Uçar, "İlk kıblemizin bulunduğu Kudüs, Filistin, 1948 yılından beri hukuksuz olarak kurulan siyonist israil işgali altındadır. Siyonist israil, Kudüs'ü hukuksuz bir şekilde bütün uluslararası anlaşmalara aykırı olarak başkent yapmak istemektedir. Kudüs bizler için 'Kudüs işgal altındayken ben nasıl gülebilirim ki?' diyen Selahaddin'in rüyası, Kanuni'nin mirâsı ve Abdülhamid'in davasıdır." diye konuştu.

Müslümanların mübarek beldelerinin korumasının imkan değil, iman meselesi olduğunu vurgulayan Uçar, "İlk kıblemize, Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Miraç'a çıktığı ve çevresi de mübarek kılınan, peygamberler mirası bu beldeye şimdi sahip çıkma zamanıdır. Biz Müslümanlar için Mekke ve Medine ne kadar kutsalsa Mescid-i Aksa ve çevresi de o kadar kutsaldır. Çünkü bu beldemiz Allah'ın (celle celaluhu) ayetlerinden ve peygamberlerimizden büyük izler taşımaktadır. İşgalci israil ve taşeronları kutsallarımızı çiğniyor, değerlerimizi ayaklar altına alıyor, insanlığı katlediyor. Burada kutsallarımız çiğnenirken, değerlerimiz ayaklar altına alınırken, kardeşlerimiz katledilirken hiçbir şey yapmadan yerimizde durmak, sadece seyretmek Müslümanlara yakışmaz. Müslüman zalim karşısında eğilmez, zillet içinde yaşamaktansa izzet içinde ölmeyi tercih eder." şeklinde konuştu.

Uçar, "Filistinli kardeşlerimizin bu kutlu yürüyüşünü maddi ve manevi destekliyoruz, Rabbimizden bu mücadeleyi muvaffak kılmasını niyaz ediyoruz. Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de 'İnanıyorsanız galip gelecek sizsiniz' diye buyuruyor. Müslümanlar olarak bir gün bu çekilen sıkıntıların ardından İslam'ın tüm dünyada hâkim olacağına, özgür Kudüs'te ve Mescidi Aksa'da toplu halde namaz kılacağımıza inancımız tamdır. Kudüs şairinin deyimiyle 'İmanımızdan vazgeçmedikçe Kudüs'ten vazgeçmeyeceğiz.' Bu uğurda malımızla canımızla mücadele edeceğiz."diye belirtti.

Son olarak İslam düşmanlarına ve zalimlere de seslenen Uçar, "Ey zalimler! Şunu iyi bilin ki geçmişte Firavun, Nemrut ve Ebrehe nasıl helak olduysa sizin de saltanatınız son bulacak ve siz de cehenneme sürüleceksiniz, katlettiğiniz çocukların ve mazlumların hesabını vereceksiniz."dedi.

Basın açıklamasının ardından da, siyonist işgalci teröristlerin şehit ettiği Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılınıp, dua edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir