• DOLAR 32.604
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2498.684
  • ...
Siyonist işgalci teröristler Gaziantep`te telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgalci teröristlerin dün Filistin'de yaptığı katliam ve emperyalist ABD'nin israil büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması Gaziantep'te düzenlenen basın açıklaması ile kınandı.

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Şehitler Meydanında düzenlenen kitlesel basın açıklamasında işgalci siyonistlere ve emperyalist ABD'ye tepki gösterildi. Basın açıklamasını okuyan Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyyüp Özkeçeci, siyonist işgalci teröristlerin dünyanın gözü önünde apaçık bir soykırım gerçekleştirdiğini söyledi.

Özkeçeci, "Amerika Birleşik Devletleri'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını, İslam'ın ilk kıblesi, kadim Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmemiz mümkün değildir ve bu girişim bizim için yok hükmündedir. ABD bu girişimiyle BM'yi, BM kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça bir hiçe saydığını göstermiş, bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil açıkça bir taraf olduğunu ilan etmiştir."dedi.

"Filistinli kardeşlerimizin onurlu davalarını savunurken israil'in eli kanlı katilleri tarafından hunharca şehit edilişini içimiz kan ağlayarak medyada takip ettik" diyen Özeçeci, "Kudüs'ün gerek BM, gerekse de uluslararası antlaşmalarla garanti altına alınmış statüsünü değiştirecek her türlü adımdan özenle kaçınılması gerekirken, üstelik BM Genel Kurulu'nun ve İslam İş Birliği Teşkilatı'nın Kudüs konusundaki son kararları ortadayken, ABD'nin hayata geçirdiği bu sorumsuz ve hukuksuz girişim Ortadoğu'da kan ve gözyaşını artırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir."ifadelerini kullandı.

Siyonist işgalci teröristlerin dün Filistin'de gerçekleştirdiği katliamı lanetlediklerini belirten Özkeçeci, "ABD ve İsrail'in, coğrafyamızın gözbebeği ve barışın şehri olan mukaddes Kudüs'ü kana bulamasını, uluslararası hukuku vahşice çiğnemesini en güçlü bir şekilde lanetliyoruz. İsrail'e böyle devam etmesi halinde eninde sonunda akıttığı masum kanlarında boğulacağını bizler bir kez daha hatırlatıyoruz ve Müslümanların, Hristiyanların ve Musevilerin kendi dini ve tarihi hafızalarını muhafaza ettiği Kudüs'te, bu dengenin bozulması çok daha büyük sorunları tetikleme potansiyeline sahiptir. Bizler bu tehlikenin bilincinde olduğunu düşündüğümüz uluslararası arenayı ve Birleşmiş Milletleri zaman kaybetmeksizin bir kez daha harekete geçmeye çağırıyoruz."şeklinde konuştu.

"Kudüs Müslümanların kırmızıçizgisidir"

Kudüs'ün namusunu korumak tarihin Müslümanlara yüklediği mukaddes bir sorumluluk olduğunu da belirten Özkeçeci, şunları söyledi:

"Ümmetin onuru Kudüs'ün, bu tarz oldubittilerle işgal girişimine karşı Selahaddin Eyyubi gibi dimdik duracağız. Unutulmamalıdır ki; bölgenin huzur ve istikrarı ancak Kudüs'ün, çok dinli, çok dilli ve çok kültürlü çoğulcu yapısı korunduğu, Kudüs barışa kavuştuğu zaman sağlanabilir ve ABD'nin içerisine düştüğü bu akıl tutulması ve izansız yaklaşım, ABD'yi dünya kamuoyunda ve devletler arenasında da yalnızlığa mahkûm ederken, işgal ve terör devleti israil'in zulmüne ve işlediği suçlara da ortak etmiş ve dökülen binlerce masum Filistinli'nin kanında ABD'nin de dahlini doğurmuştur. Bir kez daha güçlü bir şekilde haykırmaktayız ki; israil dünyanın gözü önünde apaçık bir soykırım gerçekleştirmektedir. Buna asla sessiz kalmayacağız. Kudüs Müslümanların kırmızıçizgisi, insanlığın kadim silüeti, bağımsız Filistin Devleti'nin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir." (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir