• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
Bitlis merkezli FETÖ operasyonu: 27 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis merkezli 14 ilde FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonunda, aralarında muvazzaf albay ve yarbaylarında bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.  3 kişinin ise aramasının devam ettiği bildirildi.

Konu hakkında Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, "Ardışık arama/ankesör yöntemi ile tespiti yapılan, Türk Silahlı Kuvvetleri içeresindeki kripto FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütü mensubu askeri personeller ve askeri personellerin bağlı olduğu mahrem imamların yakalanmasına yönelik 15.05.2018 günü Bitlis merkezli 14 ilde eş zamanlı operasyon yapılmış, yapılan operasyon neticesinde Albay, Yarbay, Binbaşı ve Yüzbaşı rütbelerinde içlerinde emekli ve muvazzaf askeri personellerin de bulunduğu 27 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, 3 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir." denildi.

Öte yandan, Bitlis merkez ve Güroymak ilçesinde IŞİD'ye yönelik yapılan eş zamanlı baskınlarda, 2 şüphelinin gözaltına alındığı, şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise örgütsel dokümanların ele geçirildiği bildirildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir