• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Yapıcıoğlu: israil ile tüm ilişkilerinizi kesin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ABD'nin elçiliğini Kudüs'e taşımasının ardından yaşanan olaylar ile ilgili bir açıklama yaptı.

Siyonist terör çetesinin Filistin topraklarını işgal ettiği günden bu yana Filistin'de her gün katliamların yaşandığına dikkat çeken Yapıcıoğlu, 1917'de İngilizler tarafından başlatılan ve adım adım devam eden işgalin ardından bugün İslam'ın üçüncü Harem-i Şerif-i olan Mescid-i Aksa'nın siyonist postalları altında kirlendiğini söyledi.

ABD'nin elçiliğini Kudüs'e taşıma kararının ardından İslam ülkelerinde halk tarafından büyük tepkilerin ortaya konulduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu, buna karşılık İslam ülkelerindeki yöneticilerin gerekli tepkiyi ortaya koyamadığını ifade etti.

Bu saatten sonra söylem yerine eyleme geçilmesinin gerektiğini vurgulayan Yapıcıoğlu, "Siyonistlerin katliamlarıyla ilgili birçok şey söylendi. Ama artık söz değil, eyleme geçme vaktidir. Tepkiler hep sözlü olarak dile getirilse korkarım ki siyonistlerin azgınlıkları hep böyle devam edecek. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantıya çağrılmış. Filistin ile ilgili belki bir kınama kararı bile çıkmadan dağılıp gidecekler. Öte taraftan İslam İşbirliği Teşkilatı, yine benzer şeyler yapacak. Belki 'şiddetle kınıyoruz' diyecekler. Fakat bunlar sadece laf-ı güzaf."

HÜDA PAR olarak uzun zamandan beridir siyonistlerin katliamları konusunda İslam ülkelerinin yöneticilerine çağrıda bulunduklarını belirten Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"Bizim çağrımız açık ve nettir. Diyoruz ki birincisi; israil diye bir devletin olmadığını çıkın açık yüreklilikle söyleyin. 'israil diye bir devleti tanımıyoruz' deyin. 'O siyonist bir terör şebekesidir, bir terör grubudur' deyin ve tüm ilişkilerinizi kesin. Kendi ülkelerinizde varsa israilin büyükelçilikleri veya konsoloslukları onları derhal topraklarınızdan kovun. Ve orada varsa sizin diplomatik misyon şefleriniz onları geri çağırın. Bütün ilişkilerinizi -ticaret de dâhil- kesin. Ve bununla yetinmeyin ve israil denen terör şebekesi ile ilişkili olan herkesi terörle ilişkilidir diye onlara yaptırımlar uygulayacağınızı deklare edin."

Filistin'de yaşanan katliamların mevcut yasalara göre bir soykırım suçu olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, Adalet Bakanlığına ve savcılara çağrıda bulunarak bu katliamları işleyen terör şebekesi yöneticileri hakkında derhal soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi.

Dünyanın en korkak mahlûku olan siyonistlerin güçten başka bir dilden anlamadığını vurgulayan Yapıcıoğlu, tüm Müslümanların bu terör şebekesini çökertmek için güçlerini birleştirmesi gerektiğini ifade etti.

Son olarak İslam âlemine seslenen Yapıcıoğlu, İslam ülkelerindeki Müslüman halkın kendi yöneticilerine baskı yapması gerektiğini belirtti. (Osman Gülebak-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir