• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
ÖSYM sıkça sorulan soruları yayımladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından, 2018 Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) ilişkin sıkça sorulan sorular yayımlandı.

Konuyla ilgili olarak ÖSYM'nin yaptığı açıklamada, "2018 Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) ilişkin 'Sıkça Sorulan Sorular' ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanmıştır." denildi.

Sorulan sorulara verilen cevaplara göre, KPSS lisans başvuruları 10 Mayıs'ta başladı ve 21 Mayıs'ta sona erecek.

KPSS lisansın genel yetenek-genel kültür oturumu bütün adaylar için zorunludur. Diğer oturumlara katılmak adayın tercihine bağlıdır ancak adayın atama için başvurmak istediği kurum ve kuruluşlar için katılmak zorunda olduğu oturumlar mevcuttur.

KPSS lisans sınavının genel yetenek-genel kültür oturumu ile eğitim bilimleri oturumu 22 Temmuz 2018 tarihinde, alan bilgisi oturumları 28-29 Temmuz 2018 tarihlerinde, ÖABT 5 Ağustos 2018 tarihinde, DHBT ise 9 Aralık 2018 tarihinde yapılacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarının "A grubu" kadrolarına başvurmak isteyen adayların, sınavın genel yetenek-genel kültür ile kendilerine uygun alan bilgisi oturumlarına katılmaları gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) öğretmen kadrolarına başvuracak adayların, sınavın genel yetenek-genel kültür ile eğitim bilimleri oturumlarına ve alanlarında sınav yapılıyorsa Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne (ÖABT) katılmaları zorunludur.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin, KPSS lisansın genel yetenek-genel kültür oturumu ile DHBT'ye katılmaları zorunludur. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir